Генерал Валери Григоров: Само оградата няма да ни спаси от бежанци

ЧАС ПИК

Генерал Валери Григоров: Само оградата няма да ни спаси от бежанци

19353
на 06.06.2016
Генерал Валери Григоров: Само оградата няма да ни спаси от бежанци
Автор:   ПИК

Бившият шеф на „Гранична полиция” смята, че има релана опасност от увеличение натиска срещу България от нелегални мигранти в Турция

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Националната стратегия за охрана на границите предвижда три основни стълба, които все още не са изпълнени напълно. Това каза в студиото на БТВ генерал Валери Симеонов. Според него, само изграждането на защитни съоръжения по границата няма да ни спаси от мигранти.

препоръчано

Той смята, че трябва да има комплексни действия за охрана на границите ни, които в значителна част са външни за Европейския съюз. „Важна е ролята на хората, които са ангажирани в граничната охрана, без тях няма как да спрем потока от хора”, твърди бившият шеф на „Гранична полиция”.

Според него, особено важно е какъв контрол имаме върху полицейските сили, които трябва да спират и връщат обратно групите мигранти. „Би трябвало до днес вече да сме укрепили тези сили, а не да търсим други варианти като намеса на армията или да командироваме полицаи от други райони на страната. Това води до загуба на пари и не решава проблемите”,каза още генералът.

Григоров смята ,че имаме организационен и управленски хаос в системата на сигурността и МВР и това пречи ефективно да се охраняват границите, както и това ,че ни липсва стратегия в тази дейност. Той не изключи да имаме влошаване на ситуацията заради големия брой нелегални мигранти, намиращи се на територията на Турция и които могат да тръгнат към нас.

 

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК