Вход
София
Времето в София 4 o C

ГЕНОЦИДЪТ НАД 100 ХИЛ. БЪЛГАРИ: Кой ще отговаря за безхаберието, което обрече перничани на воден режим

ГЕНОЦИДЪТ НАД 100 ХИЛ. БЪЛГАРИ: Кой ще отговаря за безхаберието, което обрече перничани на воден режим

на 16.11.2019
60343
26
ГЕНОЦИДЪТ НАД 100 ХИЛ. БЪЛГАРИ: Кой ще отговаря за безхаберието, което обрече перничани на воден режим
16.11.2019
26
60343

Във века на космическите достижения и високите технологии, близо 100 хил. перничани ще живеят като в първобитните времена. Цял областен град, Батановци и девет села ще се къпят с канчета. 

Какво е това? Кога ще видим лицата на виновните и какво са сторили или ненаправили, за да доведат до това дередже стотици хиляди хора като превърнат цял язовир в един гьол?! И да не се оправдават със сушата!

Един български областен център в страна, член на ЕС, ще живее като в Африка. Заради безхаберието на самозабравили се чиновници. От години се знае, че близо 70% от водата изтича по тръбите. "ВиК" изнася тази информация и какво прави? Отговорът е - нищо. От месеци се вижда, че в язовир "Студена" водата намалява застрашително. Но, какво направиха управленците - нищо. Сигурно защото се задаваха избори. И, за да не подплашат перничани с режим, оставиха водата да се лее. Специалистите са категорични - ако е бил въведен по-лек режим овреме, сега такава ужасяваща криза нямаше да има.

Хората в пустинята намират начини да имат вода. Насред Сахара са ми правили чай местните хора. А ние сме облагодетелствани с райска природа, планини и прекрасен климат, но престъпно ги унищожаваме. 

Извършен е геноцид над 100 хил. души. И престъпление срещу човечеството на Пернишко. Кой и кога ще отговаря? Ясно е, че няма закононарушение, значи няма да има и осъдени. Но поне едно извинение да има към хората. И отговор къде отиде водата от вододайната зона на Перник в Чуйпетльово. Според експерти от БАН там са паднали 135 литра на кв. м дъжд, което не е по-малко от предходни години. Кой източи тази вода и защо? Отговорите трябва да бъдат дадени незабавно. Че току виж, както масово си купуват бидони и легени, перничани тръгнат сами да си търсят правата. И тогава вече може да стане страшно. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18477
архив

В поликлиниката: – Докторе, не мога да спя. – Вземете разхлабително! – И от него ще спя по-добре?! – Не, но ще има с какво да се занимавате.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x