Вход
София
Времето в София 22 o C

Ген. Константин Попов за изтребителите: Президентът Радев е нервен, има смесване на политика и интереси

Ген. Константин Попов за изтребителите: Президентът Радев е нервен, има смесване на политика и интереси

на 12.01.2019
39443
39
Ген. Константин Попов за изтребителите: Президентът Радев е нервен, има смесване на политика и интереси
Автор: ПИК
12.01.2019
39
39443

Началникът на Комисията по отбрана в парламента генерал Константин Попов има над 150 летателни часа като военен пилот. Летял е и с Ф-16. Пред сутрешния блок на Нова телевизия той коментира от първо лице избора на изтребители и дали именно Ф-16 са най-подходящи за модернизацията на българската армия.

ПЪРВО В ПИК TV: Вицепремиерът Каракачанов: Започваме преговори със САЩ за Ф-16 (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Вицепремиерът Каракачанов: Започваме преговори със САЩ за Ф-16 (ОБНОВЕНА)

Вицепремиерът Красимир Каракачанов дава брифинг в...

на 09.01.2019

„Ф-16 е един прекрасен самолет – заяви генерал Попов. - Има и хубавите и лошите страни всеки самолет. Пилотирал съм Ф-16.  ”Грипен” също е прекрасна машина. Говорим за модернизация на армията, за сближаване със съюзниците ни от НАТО. Тези неща също трябва да се имат предвид когато обмисляме офертите.

Когато, евентуално, дойде военен конфликт, е хубаво да се обърнеш към своя съюзник И когато това е САЩ, с който имаш стратегическо партньроство и може да се разчита, това носи позитиви. Техниката е важна, това са огромни средства. Но не могат да се изпускат и други неща.

Не е случайно и предложението, че договорът трябва да бъде подписан от четирима министри.

Винаги съм избягвал да коментирам думите на президента Радев. Смятам, че сме на една вълна, тъй като и двамата сме на мнение, че армията трябва да бъде модернизирана.

Не бих говорил за натиск. Всеки има право да защитава продукта си. Това направи и при посещението си Джон Съливан. Той съвсем коректно говори с президента и премиера по темата. Всичко бе коректно.

Има някаква нервност от страна на президента. Смесване на политика, отговорности и интереси. Лобистите са тези, които оказват неформален натиск за вземане на определено политическо решение. В този случай решението се взема от министрите и премиера.

Има изписани серия от изисквания. Казали сме на правителството – вие сте заложили рамките от изисквания и сега действайте. Даваме им право да водят преговори.

Определено Ф-16 не е най-скъпият за поддръжка. Въпросът е обаче, какво означава най-скъп. В дългосрочен план той ще бъде абсолютно съизмерим с „Грипен”.

В отговорите, които ни изпратиха всички колети – от Швеция, САЩ и Еврофайтър, тези конкретни цифри ги няма. За да ги имаме трябва да отидем на конкретни разговори. За мен е странно именно това – защо не отиваме на кокретните разговори.

Преговорите ще продължат около четири месеца за да се уточнят нещата.

Сега трябва да се сформира един екип. Нямаме кой знае колко много специалисти. Този екип трябва да говори със спецалисти и хора. Да се уточни всичко.

ГОРЕЩА ТЕМА: Генерал Константин Попов разби на пух и прах червената пушилка за Ф-16

ГОРЕЩА ТЕМА: Генерал Константин Попов разби на пух и прах червената пушилка за Ф-16

Направен е избор, започваме преговори със САЩ за...

на 09.01.2019

Има два различни подхода. Швеция предлага един подход – направили са оценки и казват – това е което можем да ви предоставим.

Другият подход е на САЩ. Те предлагат голям пакет. Как ще започне подготовката на летците за самолетите?. Това обаче не е необходимо, така че от този максимален пакет можем директно да преминем към реалностите, тъй като имаме обучени пилоти.

Преди да седнеш на масата за преговори, е нужно найа-напред да направим своята оценка, да разгледаме нещата. За това бе нужно време. И САЩ и Швеция казаха, че нямат претенции какво ще купим. Те бяха категорични, че изборът е наш и това е наше право.

Това, че има дискусия е добре и се надявам всичко да приключи положително. Всички ни обвиняват в нещо, но какво предлагат след това. Ще спрем процедурата и какво следва?

Мерките, които сме записали са гъвкави. Става дума за една прогнозируема минимална цена на базата на това, което ние знаем. Когато започне обаче самото изпълнение, тогава се вижда какви са точно параметрите.

Естествено е, че става дума за политическо решение, след като парламент, министри се занимават с това”.

 

 

Сподели:
свързани новини
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Внесоха в парламента предложението за преговори за Ф-16 ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Внесоха в парламента предложението за преговори за Ф-16
В деловодството на парламента е постъпил докладът и...
на 10.01.2019
Напиши коментар »
(39)
1
ДА СЕ ЗНАЕ: ФАТМАКА Радев Не е ЧОВЕК, Той е КОМУНИСТ, На ХРАНИЛКА в НПО Москва ! ПЕДОФИЛА от ДС Гоце Първанов Назначи ФАТМАКА-КОМУНИСТ Румен Радев за Генерал ! Присъдата е Ясна: Да се ИЗБИЯТ Семействата на Болшевишките К-ОПЕЛЕТА ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
2
................КООЛКУ БЕ ТРЕА А СТЕ ТАПИ ТАПИ А ВЕРВАТЕ НА ТОЯ ДИФ СЕЛЕНИН !....... С Ф 16 И БЕЗ Ф 16 ВИЕ СТЕ ЛУЗЕРИ И НЕМАТЕ АРМИЯ !.......ТОЯ Е ФГЗО НА БАЦО !.......ИСКА САМУ А Е НА РАБУТА И А МУ ПЛАШТА БЕДНАТА ДАРЖАВА ШО ИНАЧИ ШЕИ НЕШТАСТЕН КЛОШАР !......
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
А защо не отговори на няколко важни въпроса.Колко надвишава цената на Ф-16 гласуваната от парламента.Колко надвишава срока на доставка.Колко струва летателен час на двата самолета.Колко е пригоден Ф-16 за ползване по нашите летища.Какво става ако откаже единствения му двигател.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Баце Боре краде по 1 млн на ден от бедните и ги дава на шайковците. Такъв е живота в Тикволенд.
7
Другаря говори като мазен чиновник , клишета и исключително предпазливо ! Нищо "генералско" - нищо ! При това единия му чорап беше доста къс и се виждаше......голия му крак под гащете му ! На генералЯ !
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
2 000 000 000 $ за 16 бр. допотопни , морално остарели и с 1 двигател американски таралясници , които България никога няма да получи. Турция не може да си вземе своите много отдавна платени, прехвалени F-35 и участва финансово в този проект от 1 500 000 000 000 $ за създаването на този изстребител . ЧЕСТИТО НА ПЕЧEЛИВШИТЕ от колонията България.
10
Вашият чорап , кога ще връща едни комисионни за едни грипени ?
11
По-скоро Радев е един прекрасен президент, а F 16 е нервен самолет! Всички на хранилката имат задължението да напояват ефира с фалшиви опорни точки за една от най-големите измами и кражби в клетата ни история! Друг е основния въпрос, от кого ще се пазим с толкова невзрачен арсенал и тези милиарди защо не са насочени към хуманни дейности? Ясно е защо - заради стотици милиони комисиони! И е ясно, че материала е писан от крадливите измамници в ГЕРБ и услужливо публикуван в тази миризлива, журналистическа клоака! Което идва да подскаже, че обективното мнение ще бъде залято от минуси, а за платените олигофрени на Тиквената диктатура - добавени плюсове, за да се откроява критиката към Президента и за да се задоволяват душевно и орално комунистическите крадци в ГЕРБ! И никой дЖурналист не се сеща да пита, защо тези самолети струват 2-пъти повече у нас, отколкото в други държави?! Не питат, защото управляващата централа ще им спре субсидията и защото може по този начин, без да искаме, да издигнем обективната БГ журналистика на по-високо място в класацията по обективност!
12
РАДЕВ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ, ЧЕ F16 Е НАЙ-ДОБРИЯ САМОЛЕТ. ДРУГО ИМА НА ПРЕДВИД ЧОВЕКА.
13
по-дълъг панталон....че се видя голия му крак....над един чорап. Говори като герберски депутат,а не като военен.
14
Верно ли е че , слави е лумбуркал на фатмака деситу
15
Кое е нецензурно? Народе, вижте в предаването 120 минути какво казва Съливан! Предварително сме подписали и съгласи ! Нямаме никакъв избор! Кой е направил това??????? Вързали сме се с нещо, но той не каза какво! Изслушайте го внимателно!!!!
16
Аз мисля, че би следвало да консултирам като външен експерт този екип от пилоти, койти ше се сформира, защото аз най-добре знам какво е дясно, питайте премиера, освен това съм разучил темата в най-големи детайли и знам всичко за многоцелевите изтребители. Изтребителя е като вибратура, не трябва да го забравяш в газът си, иначе си пробива път нагоре и причинява разраняване и болки. Вади се одзат с цигански клещи ако се изплъзне. Американските са определено най-добри, а по-старите втора ръка, ако работи като го тестваш, значи вече се е доказал във времето, а не като разни италиански и китайски боклуци. Затова, аз смятам ,че Ф16 са най-добрите, освен това идват със застраховка, което е идеално. Ако ми предложат вибратур с медицинска застраховка за преплитане на червата и язви, аз веднага го взимам. Също така, Ф16 идва с електрониката, което също е идеално, защото можеш с дистанционното да му дадеш заден и да се опиташ да го върнеш назад и да го изкараш през аноза, или да го прекараш през тънките черва до стомаха и да направиш завой за нанавръщане, тогава ше излезне като мед. Ето защо със застраховката и електрониката, един доказал се втора ръка изтребител е по-добър с целия десен пакет като политика отколкото неква соц. техника без електроника и медицинска застраховка. Ф 16 е най-доброто решение, със пълен десен пакет, една доказала се със времето дясна политика. Другото са соц. боклуци от соц. страни като Италия и особено Швеция. Ако правителството купи друго освен Ф16, значи действа под заплаха от президента, сина му и Русия. Дългата ръка на Кремъл и на другаря Ленин от мавзолея на всяка цена иска да ни попречи да вземем Ф16, с обучение на пилоти от нула, което означава да се затвори най-сетне ръждивия соц. хангар със соц. общежитие и соц. столова в Долна Митрополия и да се направи мобилен автентично десен частен ускорен курс. И много още може да се каже.
17
Генерал Попов винаги е бил началник на Чехлю Радев, това му е проблема на Чехлю, че не може да си му върне! И в момента генерал Попов е началник на Радев! Комплексарчето Чехлю Радев искаше поне веднъж да командва генерал Попов, ама не му се получи!Видя се че може само да пречи, нищо положително не предлага! Комплексарски реваншизъм, още със заклеването си пред Парламента, показа, че има да си връща за униженията, преживял докато е пълзял по чиновническата стълбица! Не му се получи, първо генерал Попов, прекият му началник в Армията се оттегли, когато избраха Радев, защото го познава като злобно и отмъстително човече! Второ Бойко пак взе властта, 10 години е бил началник на Радев, за това е дребната злоба към него :)Трето, не позволи на Нинова да стане Парламентарен шеф, за да не му е началник и де юре! Четвърто ликвидира МВР разработките срещу спонсорите и баджанаците му, това направи през времето, когото управлява, а и една далаверка с грипените за милиарди! Та какво положително и ползотворно за България сътвори Радев? Единствено лично обогатяване, уреждане на роднини, приятели и спонсори на служби с договори с големи неустойки при прекратяване! Дребен, комплексиран чиновник с Наполеонов комплекс, стипендиант на Сорос! Това е и причината да мрази Орбан, заедно с БСП! Да сдава на Йотова, тя поне има политически опит и не е едноуставник, като Радев!
18
Generalat p...a nai-setne se izkazans vid hrisim,no goliam mrasnik.
19
Абе,само Генерали са се навъдили в тая България. Генерал Борисов,Генерал Радев, Генерал Попов, Генерал" незнам си какъв"-а ,армията им сбирщина от пребити сержанти от дръгливи циганчета
20
Дано имаме генерали, които не лижат и мажат! Ама май не останаха много.
21
Тук искам накратко да напиша няколко уточнения за Ф-16, без да се спирам на парите в плик, които е получил Президента. Неговата партия фалира държавата три пъти. Доларът стана 3000 лева. Заплатата стана два долара. Пенсията стана петдесет цента. Ф-16 е хубав, защото електрониката е модерна, а тя е по-хубава и скъпа от самия самолет. Тя е последно поколение, разработвана от водещи израелски компании. Така няма нужда от пилоти. Те са само в случай, че тя откаже и самолетът се вреже в някой десетхилядник. Пълното обучение на пилотите е много съществен компонент от пакета, който включва две години гаранция за самолета, една година гаранция за електрониката, и покрива здравните им застраховки. Електрониката отчита гама лъчението, с което се облъчва пилота. Самото обучение е от А до Z и започва на 13 годишна възраст в тренировъчни лагери в Зимбабве, където момчетата правят фото сафари и гледат глутници лъвове с бинокъл. Модулът A to the K включва посещение на Музейко и Смитсониън, тренировъчните лагери в Зимбабве, посещение на мюзикъл на Бродуей, английски за начинаещи, посещение на мачове на Националната Футболна Лига и Националната Бейзболна Лига. Модулът от К до Z включва курсове по катерене на стени за катерене, парашутизъм и часове по парапланеризъм. След това се предвижда избрана лекоатлетическа дисциплина, английски за напреднали, летен лагер в Карпатите, екскурзия до Вашингтон ДС, обучение по електрониката на самолета, 12 летателни часа в Ф-16 с американски инструктор, тест върху електрониката на самолета и сертификат. Социалистическите търтеи от Сааб-Грипен и Юрофайтър нищо такова не предлагат, а само някакви машини без свръхмодерната електроника, която прави Ф-16 топ-самолета от световна класа, нито медицинските застраховки, нито катеренето по стени и летните лагери, нито Смитсониън и екскурзия до Големия канион и Йелоустоун, нищо от това. Затова, Ф-16 определено са най-добрите в свободния свят към който се стремиме да принадлежим.
22
Той с очилца чете и каканиже написаното от Менторите му, а ти го пращаш да управлява самолет! А бре тъпунгери червеногъзи, дори и за пилот на селскостопанска авиация се изизсква първи класт авиационна медицинска годност! Искате да вЕрваме, че този Тулуп Радев покрива изискванията ! Дори и за авиационен стюард не може да покрие изискванията за медицинска годност! Ама партийните секретарки на клубовете на военните пенсионери се прехласвате, когато му видите плаката! Фотошоп бре другари и другарки, ако се загледате внимателно всичко е ясно! Кьорав пилот, все едно Славуца, разлика няма между тях, нали са Баджанаци покрай Деса!
23
Докато не видях заплатата от $ 6439, не вярвах, че свекърва ми всъщност е носил вкъщи пари на непълен работен ден онлайн. , Има един съквартирант на сестрите е направил това само 4 и сега плати на недвижими имоти там и постави красива Dodge. Проверете......>>>> www.Trade46.com
24
Това е най-скъпото купуване на скраб .Не ми се мисли за тези,които ще летят на тези ковчези.
25
Когато се говори за това, че сме в един отбранителен съюз не трябва да забравяме, че преди всичко сме в ЕВРОПА! Когато този съюзник е САЩ, това определено носи повече сериозни НЕГАТИВИ отколкото позитиви !!! За справка: Резултатът от нахлуването на Щатите в Ирак е една разбита страна, разкъсвана от многогодишна гражданска война, възходът на Ислямска държава, близо един милион убити иракчани и хиляди убити военнослужещи от Коалицията на желаещите, всред които и 13 българи. Испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро нарече инвазията в Ирак и дезинформациите, с които САЩ се опитаха да я оправдаят варварски акт и едно от най-големите и непростими престъпления срещу човечеството! Впрочем, според международните правила, обичаи и практики, при промяната на условията (финансовата рамка)се обявява нова процедура и тогава и Франция и Германия (членове на НАТО !!!!) могат да участват с новите Rafale или Eurofighter !
26
Изтребителят F16, който е продукт на водещата в света на военните технологии LOCKHEED MARTIN е несравним с останалите изтребители, предложени на България, но проблемът е в това, че руснаците много се страхуват от него и българските комунисти ще се опитат да направят всичко възможно да осуетят тази сделка. Друг е въпросът, че с враговете на Свободния свят ще се справят не НАТО и България, а космическа Америка...
27
И тоя е генерал,колкото празноглавия тиквеник.Смешници продажни.
28
Този генерал няма ли офицерска чест че за депутатското място плюе по бившия си командир и колега Не заслужава пагоните които е носил
29
по колко милиона на година ни струва поддръжката на старите руски таралясници МИГ и СУ,за ремонта на двигателите в Русия,за подръжка и обезпечаване и всякакви други разходи,свързани с тези самольоти?Тук май има друга цел,скритата.Да се удължава колкото се може по-вече години подръжката на тези руски изтребители,а стотиците милиони да отиват за ремонта им в Русия.
30
На поредната марионетка- ми...етка от ГРОБ са и натиснали копчето да тича по телевизиите. Истината е, че МАГНИТСКИ иска среща с корумпягите от шайката на Боко. Последния е съгласен да ни продаде и правнуците и мюсюлманин да стане сама да се спаси.
31
САЩ на кого са парньор на Турция или на България. С Турция правят дори F35. Турция е включена при доставката на части. Дали нашите F16 ще успеят въобще да излетят и да прихванат турците решили да се изгаврят и да прелетят над София, както правят над Атина, която също е натовска държава. Защо турците правят демонстрации и се връщат - защото Гърция е в ЕС, а най-големият търговски партньор на Турция е ЕС. Това, че гърците са в НАТО не им помага. За грипените е сигурно, че ще излетят и че ще имат поддръжка, както е сигурно, че никога няма да се бием със страна от ЕС, защото вътрешните и външни политики се договарят. Ердоган или Ердоган и Русия са заплахите. Интересите на САЩ са да поддържат Европа във васален статус, затова като маша ползват Турция. F16 идват с клауза в договора да не се използват срещу съюзници и интереси на САЩ. Бас ловя, че с F16 няма да излетим срещу Турция. И да излетим какво ще направим срещу няколкостотин самолета. Можем да прихващаме само някои единични, които са решили да се изгаврят. F16 и Грипен не са от класа на МИГ 29, те имат един двигател, за разлика от МИГ 29, който е с два и това му позволява да носи по-голяма тежест и да е маневрен. С такива самолети не можем да окажем повече от символична съпротива на новите руски самолети, затова на руснаците не им пука какви осем самолета от този клас ще купим, за нас е важно обаче дали ще сме твърдо с ЕС, или ще станем буферна зона между ЕС и външни интереси.
32
Попов не е пилотирал Ф16 от къде извадихте тази лъжа.Попов бе командир на ВВС по това време президент бе Плевнелиев,Борисов премиер защо не закупиха самолети каквито си поискаха.Защото истината е че няма пари.
33
Грипенът е нервен, че има да връща комисионната. Да не вземат от СААБ да го пуснат на поръчка срещу 30% на руската мафия. Трябва да му удвоим охраната.
34
Руска сволоч да бъде така добра да си духат студения борш. И цял живот да им бръмчи в ушите Ф 16!
35
„В конкурса за боен самолет между ГРИПЕН и Ф16 комисията, определи: ПЕЧЕЛИ Tzv Tzv ВЗЕЛ Е НАЙ-голямата КОМИСИОННА!!!!!!“ Решението е взето след обосновано предположение, имайки в предвид честите му посещения в щатите, упоритото му лобиране и настояване за един от кандидатите!!!!!“ https://www.tickle-news.com/2019/01/blog-post_85.html
36
Toя ПЕЗЕВЕНК мрънкаше и сричаше като неподготвена ученичка ....
37
Лошо другарЕ русороби, много лошо. Пореден лош дена за българският русороб, вие, пише глупости, реве, заплашва, псува няма как да измисли нормална и вярна позиция, а Путя е казал никакви F 16 трябва да се купуват самолети, които ще пречат на българската армия да бъде боеспособна, че знае ли човек пак може да се окаже, че българската войска е натупала руската, както стана навремето в Добруджа, когато вашите господари помагаха на Румънците да завладеят българска земя. Реве и Румен Решетников, вие от мъка горкия, а съветския генерал Решетников през ден му звъни на него, че и на българския му началник госпожа Лъжа Техноимпексова, ама тия пусти гербаджии като са рекли съвместимост с НАТО и по-добри самолети и не отстъпват бе, а джуджето плаши, че ще спре финансирането на русоробите какво да се прави лошо много лошо време настъпи за българския русороб. Една утеха му остана на българският русороб, че и другите русороби македонски, гръцки, черногорски страдат. Ама то утеха ли е, да видиш, че дори една никаква Македония рожба на СССР се измъква от блатото на руснаците?
38
Аз съм за f-16!амо на него асовете ББ и ЦЦ ще могат за пръв път в света да изпълнят фигурире от висшия пилотаж-тиквата на боко и потурите на цецо Ехей..
39
отговор на коментар
Доларът не беше ли над 3000 лева по времето на Иван Костов и синята метла?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13808
архив

Петка и Чапаев го закъсали страхотно в гората. Нямат нищо за ядене. Нямат никакво оръжие. Един ден Петка се прибира в колибата и носи две патици.
- А стига, бе! - казва му Чапаев - как ги уби?!
- Много лесно. Открих два бумеранга до леглото ти и готово.
- Виж какво, Петка - разярил се Чапаев - ако още веднъж ми пипнеш чорапите, ще ти счупя одеялото в главата.

няма нови новини
Днес: 136
hot
най-четени новини в момента
сега
2830
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Министър Младен Маринов с ексклузивен коментар за щетите от летните бедствия
x
САМО В ПИК: Хороскопът на топ астроложката Алена - ето как започва новата седмица за зодиите
x