Ген. Михо Михов: Военното разузнаване не може да се поема от всеки

Политика

Ген. Михо Михов: Военното разузнаване не може да се поема от всеки

3992
на 05.11.2015
Ген. Михо Михов: Военното разузнаване не може да се поема от всеки

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ген. Михо Михов взе думата относно сложеното президентско вето на Закона за веонното разузнаване.

препоръчано

„Смущения в армията до сега не е имало, но тази година това се сучи. Трябва да обърнем внимание върху това не толкова, защо не трябва да бъде цивилен директор служба на военна информация, а защо трябва да бъде военен. Първо всеки министър и министъра на отбраната си създава политически кабинет. Защо в ДАНС имаше прецедент, там в никакъв случай не трябва да се допуска цивилно лице.

Отбраната е основен стълб на държавата и там се готвят граждани с пагони, за криза, във война, минават специално обучение. Няма военен разузнавач който да докладва лъжлива информация, непроверена информация. Тези хора се готвят специално, а ние сега искаме да ги демотивираме. Защото така им даваме възможност да смятат, че един ден може да се издигнат до този пост. Такива кадри не се намират под път и на път. Смятам, че този пост трябва да се заема от военен”, каза под формата на лекция ген. Михо Михов.

Държавният глава Росен Плевнелиев върна за ново обсъждане текстовете, с които на практика ГЕРБ и БСП отстраниха от поста бившия вътрешен министър Йордан Бакалов. Той вече не може да бъде шеф на разузнаването, след като залата реши, че за тази длъжност, човек трябва да има военно образование. Оказа се обаче, че Бакалов не разполага с такова. Според президента Росен Плевнелиев, искането е неправилно и е по-важен опитът, отколкото наличието на военен ценз.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК