Георги Божинов пред ПИК: Корнелия Нинова да напусне лидерския пост и парламента! Задушаването на левицата е политическо престъпление

Акценти

Георги Божинов пред ПИК: Корнелия Нинова да напусне лидерския пост и парламента! Задушаването на левицата е политическо престъпление

113847
на 08.04.2021
Георги Божинов пред ПИК: Корнелия Нинова да напусне лидерския пост и парламента! Задушаването на левицата е политическо престъпление
Автор:   ПИК

Тежкият крах на БСП на парламентарните избори постави столетницата в конфузното положение каквото и предложение да направи, каквато и инициатива да предложи нейната лидерка Корнелия Нинова, никой да не го приема на сериозно и да й отказва или да я подминава с мълчание и безразличие. Самата Нинова поиска оставката на цялото Изпълнително бюро на партията, което заема постовете от 6 месеца, но отказа да подаде своята като лидер, макар да е на поста от 5 години. При това положение възниква въпросът как трябва да се действа в този случай, в каква ситуация изпада самата партия?

препоръчано

Обърнахме се с този въпрос към социалиста и бивш депутат Георги Божинов. Ето какво отговори той пред ПИК:

"Корнелия Нинова е и ще продължава да бъде не само формална пречка за парламентарния диалог между групата на БСП и останалите парламентарни група и партии, но и за диалога в партията и обществото.

Загубата на доверие е непоносимо бреме в политиката, а няма и не може да има нищо, било то събитие или каквото и да е друго, което да обърне общественото мнение в полза на Корнелия Нинова. Така БСП остава в една незаслужена изолация и безизходица.

Затова нашата настояща водачка на две листи, вместо да се чуди, мае и играе откъде да влезе в Народното събрание - дали от 3-та позиция в Пловдив или от 4-та в София, трябва веднага след обявяването на имената на новите народни представители да напусне Народното събрание. Може би така трябва да постъпят и още няколко "други водачи".

Освен това Нинова незабавно трябва да освободи поста на председател на БСП. Едно своевременно действие и необходимото поведение на Нинова обещават ново начало и импулс за съвземането, консолидацията и организационното възстановяване на партията. Аргументи в противната посока са несъстоятелни и неубедителни.

Като се самоотъждествява с партията Нинова продължава да я доунищожава. В партийния, в политическия и в обществения живот възникват решаващи и екстремни моменти. Грешно е да не се реагира в такива случаи. Нинова може сама да освободи БСП от себе си.

Решителните и отговорни социалисти трябва да действат независимо от това какво ще направи Нинова. Истината повече не може да се крие. Бюлетините от външното оценяване са преброени. Задушаването на левицата и БСП е политическо престъпление и то не може и не бива повече да се съзерцава и равнодушно да се наблюдава. Да мълчиш и бездействаш, означава да си съучастник в разрушаването на политическата система на страната и демокрацията в България"

Така червената лидерка Корнелия Нинова изпада в ситуация да повтори челния опит на Марин Райков. По времето, когато той беше начело на служебното правителство, външният министър Марин Райков предложи на служебния премиер Марин Райков да назначи посланик Марин Райков за посланик в Рим. Сега при положение, че няма Изпълнително бюро и Национален съвет, значи Корнелия Нинова ще предложи на Корнелия Нинова да бъде избрана Корнелия Нинова за председател на ПГ на БСП.

Парадоксалната ситуация в БСП от вече близо 4 години продължава и след парламентарните избори на 4.04, когато с номер 4 в интегралната бюлетина Нинова вкара в 45 Народно събрание 43 депутати.

Сподели:
Бомба x
Астролог: Денят е успешен само за оптимистите Астролог: Денят е успешен само за оптимистите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС получиха мандат за правителство като първа сила на изборите - Даниел Митов го взе от Румен Радев (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС получиха мандат за правителство като първа сила на изборите - Даниел Митов го взе от Румен Радев (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 214
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това