Георги Гергов пред ПИК: Нинова - санитарка в КОВИД отделение? Няма лошо, стига да е искрено. Борисов се организира добре през пролетта, с кредита от 5 млрд. евро явно е предвидил това време, в което сме сега

Интервю

Георги Гергов пред ПИК: Нинова - санитарка в КОВИД отделение? Няма лошо, стига да е искрено. Борисов се организира добре през пролетта, с кредита от 5 млрд. евро явно е предвидил това време, в което сме сега

280152
на 23.11.2020
Георги  Гергов пред ПИК: Нинова -  санитарка в КОВИД отделение? Няма лошо, стига да е искрено. Борисов се организира добре през пролетта, с кредита от 5 млрд. евро явно е предвидил това време, в което сме сега

Корнелия Нинова обяви, че ще влезе като доброволка санитарка в КОВИД отделение. Решението си взела, след като прекарала тежко опасната зараза и видяла колко са натоварени медиците.

препоръчано

Бизнесменът социалист Георги Гергов се срещна очи в очи с коронавируса. Цялото му семейство преболедува и за щастие се излекува.

Потърсихме Георги Гергов за коментар по темата "коронавирус".

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Депутати влизат като доброволци в болниците. Сега Нинова ще става санитарка в КОВИД отделение. Как приемате това, г-н Гергов?

- Няма лошо. Така е преценила Нинова - окей. Тя е взела това решение преди да уведоми депутатите. 

Пак казвам, това е чудесно. Стига да е искрено. И да не е ден до пладне.  Надявам се и други да помагат. 

Аз съм рисков и затова помагам с дарения на техника. 

- Как сте - преживяхте тежко срещата си с коронавируса?

- О, да. Не искам да си спомням. Аз съм здрав, не съм се заразявал. 

Разберете, не е шега работа. Това е световен проблем, не само наш. Трябва да се спазват всички мерки, за да има резултат.

- Трябва ли да има затягане на мерките, като в други страни на Европа?

- Трябва. Така мисля аз. Но лекарите ще го преценят.  Аз съм конски доктор и не мога да се изказвам компетентно.

- Световни експерти казват, че коронавирусът се предава от животно на човек? Като ветеринар по образование имате ли такава информация?

- За този вирус много малко се знае. Тепърва може да стават много бели. Няма спасение, ако не се спазват мерките. 

- Ами депутатите - какви мерки да спазват?

- Да приемат бюджета и да бягат. Ще работят онлайн. Това е спасението. А и няма да са първите. По цял свят работят онлайн.

- Защо БСП не приема този откровено ляв бюджет?

- Това трябва да го обясни Корнелия Нинова. Не съм запознат в детайли. 

В политиката се правят много популистки неща. Има химери за бъдещето. А истината е, че бизнесът трябва да се подпомага от държавата. Трябва да спрат да ни сочат с пръст нас, бизнесмените, като лоши хора.  Аз не мога да си изгоня работниците, да не им плащам осигуровки, заплати. После откъде ще ги намеря? Кой ще ми ги търси?

- Как виждате това подпомагане от държавата?

- Това е нещо, което с две думи не може да се обясни. За всеки сектор си има браншови организации. 

- Пандемията все някога ще свърши. И какво ще стане с икономиката след нея?

- Когато се прави военна изложба например, се виждат каква е военната промишленост. Ние отложихме почти всички изложения, те са почти 10. 

Аз не мога да правя бизнес, ако банката не ми дава кредити. А тя пък не ми отпуска заеми, ако аз не мога да ги върна. Всичко е скачено и взаимосвързано. 

- Правителството казва, че не затяга мерките, за да не се счупи икономиката ни?

- Когато го атакуваха през пролетта, Борисов си беше организирал добре нещата.  После го критикуваха за прословутия заем от 5 млрд. евро. Кредити се взимат и се връщат. Лихвеният процент е нисък.  Борисов тогава е предположил, че ще дойде това време, в което сега живеем.  Затова е взел този заем. Когато казвам това, ме атакуват, че защитавам премиера. Не, не съм му адвокат. Аз съм бизнесмен и знам как се вършат нещата. 

Мерките 60:40 и други са дълбоко пресметната стратегия. Пък нека ме критикуват, че адвокатствам на Борисов. То се вижда кой го подкрепя, кой гласува за него, кой го ласкае. Аз мисля като бизнесмен. 

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това