Георги Марков: Бойко ги матира - "Шоуто на Слави" приключи в политиката за часове. Предаде избирателите си инфантилно и по селски

АВТОРСКИ НОВИНИ

Георги Марков: Бойко ги матира - "Шоуто на Слави" приключи в политиката за часове. Предаде избирателите си инфантилно и по селски

410868
на 15.04.2021
Георги Марков: Бойко ги матира - Шоуто на Слави приключи в политиката за часове. Предаде избирателите си инфантилно и по селски
Автор:   ПИК

Бойко ги матира, "Шоуто на Слави" в политиката приключи за часове. Този коментар направи във Фейсбук бившият депутат от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков.

препоръчано

По думите му, от шоуто на гологлавия новоизпечен политик така са се уплашили, че са се отказали от собствения си референдум. По този начин, пише Марков, те са предали собствените си избиратели и така е станал за смях.

Ето и какво още написа Георги Марков в социалната мрежа:

Както 2017-та, така и сега, първият законопроект на ГЕРБ е за МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ. Бойко се вслуша в гласа народен и Божий – 2,5 млн. избиратели поискаха да избират личности /колкото гласуваха на 4-ти април/. Само 500 хил. бяха за проклетата пропорционална избирателна система. Тя бе наложена от депутатите на БСП във ВНС, които имаха комплекси от 39-те депутати на СДС.

Вече 30 г. пропорционалната система съсипва българския парламентаризъм – с анонимни депутати и безпринципни коалиции, чиято цел е преминаване на 4-та процента за влизане в парламента. След това следва скандално разпадане и подмяна вота на избирателите. Най-яркият пример е Реформаторският блок.
През 2017 г. Бойко загуби гласуването. През 2021 г. би трябвало над 120 депутати да гласуват за мажоритарен избирателен закон.

ШУБЕТО Е ГОЛЯМ СТРАХ.

„ШОУТО НА СЛАВИ“ СЕ УПЛАШИ И СЕ ОТКАЗА ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ РЕФЕРЕНДУМ. ПРЕДАДЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ И СТАНА ЗА СМЯХ. Със 75 депутати от ГЕРБ и 50 от „Шоуто“, след 30 години парламентарна агония, България тръгваше по нов път.

Уважаеми избиратели на „Шоуто на Слави“, те Ви предадоха ИНФАНТИЛНО, ПРИМИТИВНО И ПО СЕЛСКИ. Перспектива щяло да стане мажоритарното гласуване. Питам: под отлагателно условие ли ги избрахте?

Бойко ги матира само с един ход. „Шоуто на Слави“ приключи в политиката. Те станаха за смях.

Като конституционен съдия да поясня: мажоритарната избирателна система няма проблеми с Конституцията. За разлика от машинното, електронното и гласуването с гълъби, които имат проблем с основния ни закон, който е категоричен за тайната на вота.

Специални поздрави на моите приятели Петър Волгин и Георги Любенов, пред които в ефир казах, че в България има ново мнозинство – МНОЗИНСТВО НА ПОБЕДЕНИТЕ, И ТО КОНСТИТУЦИОННО – НАД 160 депутати. ВТОРИЯТ ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ СЛЕД 9 СЕПТЕМВРИ 1944 г. Топката е в тях: да променят Конституцията, да свикат ВНС, да се справят с чумата и икономическите й последици, да се оправят с Ердоган за мигрантите и т.н.

ГЕРБ да мине в радикална опозиция. СПРЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ С ТЯХ, СПРЕТЕ ДА ИМ ПРЕДЛАГАТЕ КАКВОТО И ДА БИЛО. ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ.

Отказът на победените да дадат шефското място в Парламента на победителите е скандално. ТОВА Е ПОЗОР. То е куршум в сърцето на парламентарната демокрация. 2014-та и 2017-та победителят Бойко го предлагаше на победените, а сега победените му го взеха.

ОСОБЕНО МНЕНИЕ!

Уважаеми приятели от ГЕРБ, след случилото се днес, помислете добре. Първите Ви избиратели като мен се изнервиха. Този парламент е изчерпен още от първия пленарен ден.

Няма държава, която да са я управлявали победените и тя да е просперирала.

Колкото и пъти съм Ви съветвал, толкова и пъти съм бил прав - от Истанбулската конвенция до днес. Имате право да сте мандатоносител, защото сте победители, но помислете как ще презентирате проекта за правителството и програмата - дали пред широката българска общественост по подходящ начин, или пред делегитимирания вече парламент на победените.

Всяко унижение на Вашите депутати, при това победили, е унижение на Вашите избиратели – пазете си избирателите, те ще Ви потрябват съвсем скоро.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това