Георги Марков ексклузивно пред ПИК: ПП и ДБ са партизаните на Сорос. Ние сме безпомощна американска колония на Байдън. За това е воят срещу хартията

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Георги Марков ексклузивно пред ПИК: ПП и ДБ са партизаните на Сорос. Ние сме безпомощна американска колония на Байдън. За това е воят срещу хартията

129006
на 21.11.2022
Георги Марков ексклузивно пред ПИК: ПП и ДБ са партизаните на Сорос. Ние сме безпомощна американска колония на Байдън. За това е воят срещу хартията

Машините и хартиената бюлетина се превърнаха в проблем номер едно на държавата. Вместо да се занимават с истинските тегоби на народа, народните избраници спорят от сутрин до вечер за начина на гласуване.

препоръчано

ПП надават вой до небето в защита на машинното гласуване. Дори си позволиха да обиждат поддръжниците на хартиената бюлетина на възраст. Десислава Атанасова от ГЕРБ обясни поведението им като битка за вълшебната флашка. 

Потърсихме за коментар Георги Марков, парламентарист с дълъг стаж още от началото на демокрацията у нас. 

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Как приемате този лют политически спор "машини - хартиени бюлетини" като конституционен съдия и депутат още от Великото народно събрание и първото обикновено НС, г-н Марков? Бяхте сред първите подписали се за връщане на бюлетината?!

- Бюлетината бе нашето оръжие в битката за демокрация. Ние друго оръжие срещу комунизма не сме имали. Нито сме въстанали всенародно като унгарците през 1956 г., нито някой се самозапали като Ян Палах в Прага през 1968 г., нито сме имали Полската Солидарност от 10 милиона.

След като на 14 декември 1989 г. десетки хиляди софиянци свалихме чл. 1 от Живковата Конституция, бюлетината, и то цветна, стана нашето оръжие на първите демократични избори през 1990 г. Синята бюлетина, а не някаква машина, стана символ на демокрацията.

Аз бях избран с малка синя бюлетина мажоритарно във ВНС още на първия тур с 54% в Люлин. С голяма синя бюлетина преживях и първата победа на СДС на 13 октомври 1991 г.

Ако на Орлов мост на милионния митинг на 7 юни 1990 г. някой бе казал, че ще сменим бюлетината с машина, щяха да го обесят на орлите.

През 1990 г. над 92 % от българските граждани гласуваха с бюлетини, а през 1991 г. - над 83%.

- Как си обяснявате въвеждането на машинно гласуване у нас при положение, че никъде го няма в Европа?

- Това се дължи на пълното идиотизиране на българския политически живот. То бе част от пуча и майдана в България, осъществен от Сорос и новата американска администрация. Идеята за разрушаване на националната държава успя в Украйна още през 2014 г. В резултат още тогава руснаците си взеха Крим.

В Румъния упражнението бе извършено от Кьовеши, в Македония от сина на Сорос Александър, първа дружка на Заев.

В България бяха използвани партизаните на Сорос в НПО, които по същество са ПП и ДБ.

В резултат на идиотщината машинно гласуване парламентът ни е на колене с 36% подкрепа, а президентът ни на втори тур е с комичните едва 1.5 милиона.

Конституционният съд цяла година е в непълен състав. ВСС също. Десетки институции работят с изтекъл мандат.

България е в институционална недостатъчност и криза в легитимността на държавните органи. България е безпомощна американска колония, но не на Америка на Тръмп, а на тази на Байдън, т.е. на Сорос. На новите прогресисти комунусти.

- Явно ни харесва все да сме нечия колония?! Свързвате машинното гласуване с тази наша особеност - никъде не се гласува с машини...

- Не просто няма машини, те са отречени там, където е съществувало машинно гласуване, и то от най-реномирания Конституционен съд в Европа. Този на Германия, който в тази нация техническа прие през 2009 г. решение, с което отмени машинното гласуване като ненадеждно и неосигуряващо достоверността на вота.

От сутрин до вечер ни надуват главите да приемем еврото по време на война, пандемия, мигрантска криза и инфлация, защото сме щели да останем извън ядрото на Европа, в периферията.

Същевременно приемаме отреченото в Европа машинно гласуване и излизаме не само от ядрото, но и от периферията. Отиваме в Третия свят.

Чехия, Полша и Унгария не щат да чуят за еврото, пък не са в периферията, а на центъра на Европа Та любимата ми Будапеща има електрическо метро от 1897 г. преди Виена, Берлин, Париж. То е първото в Европа.

- Ще има ли редовно правителство? Ще си надскочат ли егото политиците ни?

- Правителство трябва да има казват мнозина и слагат точка. Ама трябва запетайка и слид нея да се на пише "кабинет, който добре да управлява България".

Е, как да стане, когато победителят има едва 600 000 гласа, а победените са гроги с под 500 000 до един. И 2/3 от избирателите не са гласували за този парламент.

Да се смесва желаното с реалното е голям инфантилизъм. Изборите до дупка са неизбежни, ако не променим избирателната система. Или италианския пример с въвеждане и на мажоритарна квота в парламента, или гръцкия - 50 депутата плюс квотата на на победилите. Все едно Ципрас или Мицотакис.

Между другото, рухна митът, че ГЕРБ не може да бие без машини. Би ги и с машини.

- Споменахте САЩ. Изборите минаха и там и то не с резултати, отговарящи на предварителните нагласи. Вие какво очаквате да се случи там -  от тези избори зависят много световни събития?

- С победата в Колорадо републиканците ще имат стабилно мнозинство в Камарата на представителите. Крайният резултат ще е може би 222 на 213.

На 3 януари ще падне Пелоси. Времето й изтече. Вероятно Маккарти ще оглави Камарата.

Още през януари ще започне мощно разследване срещу Байдън баща и син. За сделките в Украйна, включително и за износ на жито за Китай. Това бе съобщено на извънреден брифинг на конгресмените Джеймс Кобър и Джим Джордан. Ще има одит на Зеленски за милиардите, които е получил, и съмнения, че част от парите са върнати на демократите за изборите. Това чета във Fox News и унгарската преса.

Тръмп обвини Байдън за войната и каза, че е против Америка да участва в глупави, далечни и ненужни войни. При номинацията си на 14 ноември за президент 2024 г. три пъти повтори думата глупави.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Зимната супа, която ще ни държи здрави за по-дълго време Зимната супа, която ще ни държи здрави за по-дълго време
ПИК TV x
Стефан Янев не се виждал като премиер - готов е за разговори с ГЕРБ (ВИДЕО) Стефан Янев не се виждал като премиер - готов е за разговори с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК