Георги Марков за политическия елит в Германия: Десницата става либерална - с една дума Меркел си отива, Меркел остава

Акценти

Георги Марков за политическия елит в Германия: Десницата става либерална - с една дума Меркел си отива, Меркел остава

48075
на 18.01.2021
Георги Марков за политическия елит в Германия: Десницата става либерална - с една дума Меркел си отива, Меркел остава

Приключи конгресът на Християндемократическия съюз /ХДС/ в Германия. За наследник на г-жа Меркел беше избран Армин Ланшет, действащ министър-председател на най-населената германска провинция Северен Рейн-Вестфалия , със столица Дюселдорф. При оспорвана борба с 1001 делегати, той победи с 521 срещу 466 Фридрих Мерц, който беше пресилено считан за германския Тръмп. Г-н Ланшет е отличен юрист, опитен управленец, центрист, горещ последовател на политиката на Ангела Меркел. С други думи: МЕРКЕЛ СИ ОТИВА, МЕРКЕЛ ОСТАВА.

препоръчано

Така започва анализът на бившия конституционен съдия Георги Марков. Настоящият депутат от гражданската квота на ГЕРБ начертава и посоката, към която ще поеме Германия. 

"Че г-н Ланшет ще стане новият лидер на ХДС, аз усетих още в деня преди конгреса на 14 януари, когато либералката ZDF, в популярното предаване на журналиста Маркус Ланц, му бе дадено час и половина за изява", споделя още Марков във Фейсбук.

Ето и какво още написа той за важния избор на наследник на Ангела Меркел:

Фридрих Мерц се закани: "Няма да ударите в земята Мерц или да го изхвърлите. Той ще остане прав!"
Г-н Мерц наистина остана прав и като символ на дясното крило на партията отказа да участва в новото ръководство, но 65-годишният също отличен юрист не получи шанс да обърне партията по-надясно.
Какви ще са последиците, кой ще е канцлер на Германия? Дали новият лидер на ХДС г-н Ланшет, или премиерът на Бавария – популярният Маркус Зьодер. Моята прогноза е, че Ланшет ще е кандидатът за президент на двете сестрински партии ХДС и ХСС. Няма да допуснат баварец да е канцлер на Германия.
Последиците: с лекота ХДС ще направи коалиция този път не със социалдемократите, а със зелените. С ЛЮБЕНИЦИТЕ ЗЕЛЕНИ ОТВЪН - ЧЕРВЕНИ ОТВЪТРЕ. Конрад Аденауер и Хелмут Кол ще се обърнат в гроба. СЛЕД МИГРАНТИТЕ - "ЕЛАТЕ, ЩЕ СЕ СПРАВИМ!", СЛЕД "ДА" НА ГЕЙ БРАКОВЕТЕ И КОАЛИЦИЯТА СЪС ЗЕЛЕНИТЕ, ХДС ВЕЧЕ НЯМА ДА Е ДЕСТНИЦА, А ЛИБЕРАЛНА ФОРМАЦИЯ.
Къде ще отидат младите десничари в Германия, които през есента на 2020 г. гласува с 51% Мерц да оглави партията, както и консервативните гласоподаватели на ХДС? Моят отговор е: ще гласуват за алтернатива за Германия, която има представителство в парламентите на всички германски провинции, а в бившото ГДР от втора може да стане първа политическа сила.
За всички приятели една изненада: унгарският премиер Виктор Орбан, който на съвместна пресконференция в Берлин пред самата Меркел беше казал, че, ако води нейната мигрантска политика, "ще го уволнят от работа в Унгария", каза наскоро прочувствени думи за германския канцлер. По националното радио той заяви, че не може да повярва, че тя ще се оттегли от политиката, докато не го види с очите си, че без нея Германия и Европа няма да имат силен лидер и многократно разговарят с нея, като стари приятели, да не се отказва.
Политика, приятели, какво да се прави.

Сподели:
Бомба x
Кои съпруги най-бързо омръзват на мъжете си Кои съпруги най-бързо омръзват на мъжете си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това