Георги Марков пред ПИК: Експертен кабинет е невъзможен! Любен Дилов сигурно се е пошегувал - не сме Заговезни, че да искаме прошка

Епицентър

Георги Марков пред ПИК: Експертен кабинет е невъзможен! Любен Дилов сигурно се е пошегувал - не сме Заговезни, че да искаме прошка

79811
на 14.05.2022
Георги Марков пред ПИК: Експертен кабинет е невъзможен! Любен Дилов сигурно се е пошегувал - не сме Заговезни, че да искаме прошка

Депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син изказа мнение, че единствената рецепта за стабилно управление, е експертен кабинет, по подобие този на Димитър Попов от 1990 г., когато се прегърнаха СДС и БСП. Това можело да се случи само, след като сегашното управление, се извини за незаконния арест на Бойко Борисов.

препоръчано

В същото време бившият премиер Бойко Борисов заяви, че е рано за избори, а сегашните управляващи трябва да съсипят всичко, за да може и последният, който е повярвал в промяната/измяната, да разбере какво са направили.

Възможен ли е отново такъв експертен кабинет, агенция ПИК потърси за коментар бившия депутат от Великото Народно събрание Георги Марков - участник в сформирането на кабинета "Попов" през 1990 г. С него разговаря Ивайло Атанасов:

- Г-н Марков, кабинет, като този на Димитър Попов от 1990 г., възможен ли е днес? 

- Тогава беше първата национална катастрофа - Лукановата есен и зима. Тя доведе до общонационална политическа и синдикална стачка с участието на 1 милион българи.

Сега отиваме към Кирчовата есен и зима с подобен на Луканивия пейзаж. Тогава американците натиснаха президента Желев и той убеди СДС да подадем ръка на БСП в името на България, за да изкараме зимата. СДС даде трима добри експерти - Костов, Пушкаров и Митко Луджев. БСП също даде добри имена - Наско Папаризов, Пенчо Пенев... Премиер, без партиен авторитет, стана юристът Димитър Попов. Вътрешен министър беше аристократът Христо Данов - блестящ юрист, оглавил по-късно КС. Между другото аз го предложих на Луджев, но при преговорите, които Митко водеше, вместо правосъден, стана вътрешен.

Днес такъв кабинет е невъзможен. Великото Народно събрание беше свръх легитимно. За него гласуваха над 92% от избиратели - само за БСП и СДС общо гласуваха 5 милиона българи. 200 депутата бяха избрани мажоритарно, между които и моя милост.

Сегашният парламент е най-слабо представителният, депутатите - силно анонимни, мандатоносителят на практика няма партия, а беше назначен от Сорос и американското посолство. При това, машинното гласуване, остана без контролни разписки и е нищожно.

За първи път управляващите ултралибералите арестуваха лидера на опозицията и най-дълго управлявалия българин - Бойко Борисов.

- Но днес депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син каза, че може да има едно елементарно извинение и работата с подобен експертен кабинет, да стане?

- Бойко Рашков е за съд и държавата носи отговорност за вредите, причинени на Борисов по чл. 7 от Конституцията, която има пряко действие.

Любо Дилов сигурно се е пошегувал. Не сме Заговезни, че да се иска прошка.

- Вчера, във Велико Търново, Борисов каза, че сегашните управляващи, трябва да съсипят всичко, за да може и последният, който е повярвал в промяната/измяната, да разбере какво са направили, но и, че е рано за избори...

- Изцяло подкрепям Бойко! Ще му звънна, за да го поздравя за тези думи. Да си я изпият цялата чаша - и Кирчо, и Кокорчо, Чалгата и Корнелия, докрай. Моля те Иво, пиши с главни букви: ДО ДЪНО!, та и най-простият да разбере докъде се докараме с този Майдан от 2021 г.

Апокалипсисът ще е страшен, но само той може да помогне да мислим при изборите.

Съжалявам, че СДС бяхме такива балъци и влязохме в коалиция с БСП, вместо да ги оставим на народната любов. Днес Рашков нямаше да го има. Ще му върна лентата на Бойко и ГЕРБ да не повтаря нашите грешки навремето.

Търпение му е майката. Навремето Орбан остави унгарците да се опарят и сега го избраха за четвърти път с 2/3 мнозинство, та вече и отгоре.

Сподели:
Бомба x
Рядко известни ползи от добре познатия витамин C Рядко известни ползи от добре познатия витамин C
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на Просто Киро и мисирките: Три милиарда лъжа! Крадат ви бе, хора, убиват ви! А срещу това - мълчанието на агнетата (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на Просто Киро и мисирките: Три милиарда лъжа! Крадат ви бе, хора, убиват ви! А срещу това - "мълчанието на агнетата" (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това