Георги Марков пред ПИК: Кукувица кука - ДеБъ на боклука! Славейчето пее: Бойко да живее

Час Пик ГЛАВНА

Георги Марков пред ПИК: Кукувица кука - ДеБъ на боклука! Славейчето пее: Бойко да живее

216976
на 02.04.2021
Георги Марков пред ПИК: Кукувица кука - ДеБъ на боклука! Славейчето пее: Бойко да живее
Автор:   Георги Марков

Уважаеми читатели на ПИК, днес е католическият Разпети петък. Времето в Будапеща е лятно, красотата голяма, локдаунът пълен. Но птичките пеят, та чух: "Кукувицата кука - ДеБъ на боклука! Славейчето пее: Бойко да живее!". Казвам си: "И птиците в Унгария разбраха кое е добре за България".

препоръчано

Изведнъж видях, че българският президент е рекъл: "Нови лица ни трябват в неделя, с нови идеи". Ти да видиш! 

Нашият президент се скри по време на чумата. Дезертира по време на биологичната война, не свика КСНС, в една болница не отида, за да види каква е хавата...

Очевидно не следи и изборния процес. Ами то резето хлопна, регистрацията мина и няма нито едно ново лице, камо ли нови идеи. За да не съм голословен, да видим:

- Мая Манолова. Майчето беше депутат на БСП и то два пъти, стигна и до високия сан заместник-председател на парламента. След това няколко години стана омбудсман на Бойко. Идеите на Мая не са нови. Първата е в неделя да има "Костинброд-2", за да може да сложи и фланелка с надпис "Да дадем шанс на Орешарски-2". Явно за Мая, един Орешарски в историята не ни стига.

- Христо Иванов. Христо също не е ново лице, а министър по милост в кабинета на Бойко. Борисов го взе от правното нищо с неплатените адвокатски такси. Кръгът "Капитал" му го даде под наем да направи конституционна реферма. Да, ама я направи Бойко! Той ходи от врата на врата по парламентарните групи, та успя да раздели ВСС на гражданска и наказетлна колегия. На въпрос "Къде е министърът на правосъдието?", той отговори: "Нали ако го пусна, ще ми го смачкат". 

Така, че смачканият и изгонен от Бойко министър, днес също няма нови идеи. Всъщност има - тя е стара идея на нов глас - по-рано да го няма Цацаров, сега да го няма Гешев. Главен прокурор иска да стане, ама няма как да стане.

- ДСБ и Атанас Атанасов. ДСБ е партия на 20 години. Целта й беше да разбие СДС и я постигна. Атанасов се мота и като депутат, и като шеф на НСС. Идеята му лъсна, като прати бай Радан в дует с Елена Йончева в европарламента, та издействаха онова безумие на неолибералните брюкселски комунисти, в България да има македонско малцинство, да има гей-бракове, гей-осиновявания, мигранти и т.н.

- Стефан Тафров. Стефчо е външно-политическото лице на ДеБъ, ама не е ново, а много-много старо - колкото демокрацията, на 30 години. Като победихме на изборите БСП за първи път октомври 1991 г., стана заместник-министър момчето. После беше посланик в развити и преразвити държави.

Каква му е идеята, ще попитате. Той не може да има друга идея, освен да клекнем на Македония. Защо ли? Защото никога няма да забравя 15 януари 1992 г., когато кацнахме на летище София навръщане от Бон с външния министър Стоян Ганев, когото придружавах на срещата му с Геншер. По това време кацна и покойният ми приятел Стефан Савов от Мадрид. Бяхме посрещнати на летището от Виржиния Велчева с думите: "Признахме първи Македония!". Ти да видиш! Хубаво я признахме, ама в отсъствието на председателя на парламента и външния министър, които не изчакахме дори и 15 минути. Какво национално унижение! Поне да си струваше... Както се вижда, много са ни благодарни, братята македонци.

Няма как да не кажем и две думи за Мангъра. Той една година се търкаля по медиите. Партията му АБВ, е на бившия президент Георги Първанов и дългогодишен министър и депутат Румен Петков.

Мангъра има една идея - да сменим ваксините с аспирините. С нея най-много да помогне Веско Марешки да влезе, утре ако се сети, да раздава аспирини и ако добави антистенокардини, ще мине четирите процента.

Приятели, това е положението. Няма нито нови лица, нито нови идеи. Бойко няма алтернатива като премиер на България. България има нужда ОТ НОВО ЛИЦЕ С НОВИ ИДЕИ, но не за премиер, а за президент. Затова - в неделя да си изберем пак Бойко и от 5 април нататък да мислим за друг президент.

коментара записа: Ивайло Атанасов

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 124
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това