Вход
София
Времето в София 3 o C

Георги Марков пред ПИК: Румен Радев-Машиниста е по-зле и от Тошо Комуниста, и от Пешо Танкиста

Георги Марков пред ПИК: Румен Радев-Машиниста е по-зле и от Тошо Комуниста, и от Пешо Танкиста

на 29.09.2020
121001
0
Георги Марков пред ПИК: Румен Радев-Машиниста е по-зле и от Тошо Комуниста, и от Пешо Танкиста
29.09.2020
0
121001

Уважаеми читатели на агенция ПИК, продължавам да считам, че Конституционният съд трябва да прекрати предсрочно мандата на Румен Радев. Президентът вече цяла година не е на себе си и е тотално излязъл извън дрехите на държавен глава, разгромявайки Конституцията. Че е неадекватен го доказа и снощното му обръщение към нацията. Той заяви, че трети месец многохилядни национални протести са свидетелство за дълбоката криза на демокрацията, а сондажите регистрирали рухнало общественото доверие към управлението.

Нито една от червените "сонди" не си е позволила да каже, че метежът в България е национален, за да не стане за смях, защото Иванчо от улицата да вземеш, ще ти каже, че метежът е само софийски. И най-ярката червена "сонда" призна, че метежът не е многочислен, за разлика от тези през 1989, 1990 и 1991 година, но само може стане по-опасен - София да се освини повече с яйца и домати, да има повече бесилки, ковчези и слама за подпалване на полицията.

Ако няколкохилядният софийски протест е признак за криза в демокрацията, то във Франция и във САЩ демокрацията би трябвало въобще да е починала. Та Париж беше разгромен 2-3 години наред от жълти жилетки, запалиха дори ресторанта на Ален Делон, а черни жилетки ревяха по летището, че Франция не е на французите, но Макрон си президентства. В Америка Си Ен Ен и каки от различни разновидности вече няколко години протестират срещу Тръмп, а напоследък батковци обезглавиха дори главата на Исус Христос, но Тръмп върви към втори мандат.

Радев е обладан от тежка натрапчивост за машинно гласуване, та ни наду главата с него дори в новогодишната нощ. Само дето не беше избран с машини и веднага се мушна на "Дондуков" 2, а Бойко не оспори вота и дори веднага го поздрави. Радев е бил отличен летец и благодарение на демократичните промени в България, в които той не е участвал, е летял и в Централна, и в Западна Европа. Къде е видял машинно гласуване? Никъде! Дори Германският конституционен съд го отмени в една от провинциите като ненадеждно.

В политическата практика на Европа се приема, че най-важни са сондажите на различните вотове по време на управлението на дадена партия. ГЕРБ за 4-годишното си управление два пъти беше подложена на гласа народен и божи. Първият път спечели безапелационно евроизборите, а втория път на местните избори, които са най-близки до народа, напълно разгроми Българската социалистическа партия. БСП беше буквално размазана, като се почне от София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Враца, Кюстендил, Хасково, Монтана и т.н., за да се стигне до по-малки градове като Асеновград, Ловеч, Казанлък, Тетевен, Дупница, Поморие, Лом, Севлиево, Нова Загора, Бяла и Мизия. Преди два дни ГЕРБ спечели убедително и извънредните местни избори в няколко села.

На 30-ата година от демокрацията няма как да направим аналогия на червения Румен Радев с някои бивши червени държавни глави. Петър Младенов - Пешо Танкиста, извика танковете на 14 декември 1989 г., а после излъга, че е извикал Станко, но намери сили и след няколко месеца прояви морал, като подаде оставката си. Тодор Живков - бай Тошо, също като Радев беше селско момче. Той взе много власт и задълго, за да видим колко му акъла, но все пак прояви акъл от време на време да се усмихва на народа си,та дори да го разсмива - като "приземяване, приземяване, приземяване - ха-ха-ха-ха, ха-ха-ха-ха." Господин Живков не си позволи да обиди нито Андрей Луканов, нито Петър Младенов, нито Добри Джуров, които го свалиха на 10 ноември 1989 г. с помощта на съветските другари и нито един път не си позволи обидни квалификации към десетките хиляди хора, които излязоха на 14 декември 1989 г. и свалиха чл.1 от неговата Конституция. Нито един път не обиди и лидерите на СДС, а Радев си позволи да нарече "мутри" хората, които започнаха промяната - репресираният д-р Желев, миналите през комунистическите лагери страдалци Петър Дертлиев, Милан Дренчев, Стефан Савов, д-р Тренчев, Емил Кошлуков и други, интелектуалци като Блага Димитрова, Елка Константинова, Мишо Неделчев, Кирил Маричков, Тодор Колев, Петър Слабаков, проф. Александър Чирков и други, юристи от ранга Петър Корнажев и други.

Предложих на ГЕРБ от парламентарната трибуна импийчмънт на президента преди няколко месеца, след като изчакаме решението на Конституционния съд. След това чрез ПИК на ГЕРБ им предложих да се иска и предсрочното му отстраняване поради неадекватност. Кръгът "Мисъл" около Бойко реши да не прави подобни постъпки, тъй като щели да направят Радев герой или както казва президентът Георги Първанов "още по-голям герой". Моето мнение е, че Радев е вече герой и то "най-големият" герой на прехода, най-отрицателният герой в най-новата история на България. Дай боже в ГЕРБ да не са забравили, че догодина по това време ще сме във вихъра на президентската кампания и след като безпрецедентно в най-новата ни история ДПС показа червен картон на държавния глава, за когото гласува, то да издигнат читав кандидат, та белким с бюлетината приземим Румен Радев.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33032
архив

Мъж е при врачка.

Тя:

- До 50 години ще страдаш от безпаричие.

Той:

- А след това?

Тя:

- След това ще свикнеш

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
5 животни, за които не бихте си помислили, че са опасни
x