Георги Марков разбиващо пред ПИК: Има само един човек във Вселената, който може да спре войната, обаждайки се и в Москва, и в Киев

Епицентър

Георги Марков разбиващо пред ПИК: Има само един човек във Вселената, който може да спре войната, обаждайки се и в Москва, и в Киев

187681
на 25.06.2024
Георги Марков разбиващо пред ПИК: Има само един човек във Вселената, който може да спре войната, обаждайки се и в Москва, и в Киев
Автор:   Георги Марков

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Важни новини, които няма да чуете по Сорос ТВ - Нова и БТВ

препоръчано

1. Франция е пред Гражданска война дни преди първия тур от предсрочните парламентарни избори. Това са думи на президента Макрон, който плаши французите с победа на крайната Левица срещу Десницата. Иска му се неговата партия да спечели, но прогнозите са отчайващи: Дуетът Льо Пен и Бардела е на път да спечели с 35% срещу 27% за Левицата, а Макрон е далеч назад с 19%.

2. Снощи Виктор Орбан гостува в Рим на Мелони. Даде ясно да се разбере, че няма да гласува за Урсула и е против партийна кандидатура. Той определя последните пет години като най-слабите за ЕС. Утре унгарският премиер ще е при Макрон.

Имам прогноза, че Макрон с подкрепа на Орбан ще искат отлагане на гласуването за шеф на ЕК за след изборите във Франция. Да се чуе гласът на френския народ. А той вече се чу на 9 юни: Не само Льо Пен и Бардела, не само Земур и Марион Марешал, но и Републиканците от ЕНП заявиха, че Урсула е много зле и няма да я подкрепят за втори мандат.

3. Интересно изказване на Виктор Орбан, който се скъса да ходи на мачове в Германия. В Berlner Моrgenpost той казва: "Има само един човек на Вселената, който може да спре войната, обаждайки се и в Москва, и в Киев - Доналд Тръмп. Вярвам му на 100%, не, вярвам му на 101%. Той не направи войни, докато беше президент".

4. Тезата на Орбан за войната в Украйна се потвърждава и от самия Доналд Тръмп-Младши, който участва активно в президентската кампания. Той изнесе лекция в университет Корвинус в Будапеща, бе приет от Орбан и Търговската камара, а за финал даде интервю за Mandiner. Заглавието е: "Ако татко спечели изборите, ще спре войната за 5 минути".

5. В Берлин след среща със Шолц имаше интересна квалификация от Виктор Орбан по адрес на Манфред Вебер: "Той е унгаромразец и заедно с левицата и либералите прави провоенна и промигрантска коалиция, която нанася щети на Европейската икономика. Но Вебер няма да ни попречи на икономическите връзки с Германия".

Прочее, в Щутгарт унгарският премиер бе приет от цялото ръководство на Мерцедес, който произвежда своите коли в завода в Кечкемет.

Само три страни в света правят Мерцедес, БМВ и Ауди: Германия, Китай и... "лошият" Орбан. А ние нали сме все добри, останахме без инвестиции.

За съжаление, на път за летището в кортежа на Орбан се вряза кола, която уби на място полицай с мотоциклета, който водеше колоната и рани тежко още един. Виктор писа съболезнование на Шолц.

6. Победителят на Евроизборите в Чехия-Андрей Бабиш, който ще се върне на бял кон като премиер, заяви че напуска Либералния алианс на Макрон. Очаквам да следва пътя на своя приятел Виктор Орбан.

7. В Холандия е готово новото правителство, доминирано от Партията на Свободата на Герт Вилдерс.

Той не стана премиер, но дясната му партия е водеща във формираната коалиция и за първи път ще участва в управлението на страната с неутрален министър председател Дик Скиф, бивш шеф на Разузнаването. Ерата Рюте приключи.

8. След като Манфред Вебер прибра в ЕНП убиецът на СДС - ДСБ, и бай Радан, нарекъл Бай Хуй нашия Бойко, както и португалските социалдемократи, се изтъпани в Будапеща за лов на соросоиди... Да има по-голяма фракция иска човекът. И прибра в ЕНП новата партия Тиса на Петер Магяр - новия лидер на опозицията, който въпреки американската щедрост, загуби от Орбан изборите с 15%.

Самият Петер е симпатяга, баща на три деца от министърката на правосъдието - чаровната Юдит Варга. Беше и член на Три бира, Ана ги загуби след развода и напускането на писта от бившата си съпруга. Та го удари на гуляй в престижен бар, ама призори закачал танцуващи жени... Гледам по телевизията охраната буквално го изхвърли на паважа, а той пък метна в Дунава мобифон на клиент...

С такъв опозиционер 2026 Виктор ще спечели за 5-ти път с 2/3.

9. В Англия Фараж се върна в политиката с далечна цел - да претопи безпомощните консерватори. Между другото обвини Запада, че е провокирал войната.

10. За Финал Тръмп превзе бастион на Демократите - Филаделфия. Вижте Треска в събота вечер - видео от Похода на Тръмп към победата...

Георги Марков, специално за ПИК

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК