Георги Марков с ексклузивен коментар: Пътят ни към Европа не минава през Босфора или Скопие, а през Белград

СВЕТЪТ ДНЕС

Георги Марков с ексклузивен коментар: Пътят ни към Европа не минава през Босфора или Скопие, а през Белград

61487
на 23.01.2021
Георги Марков с ексклузивен коментар: Пътят ни към Европа не минава през Босфора или Скопие, а през Белград

В зората на демокрацията Ахмед Доган заяви, че пътят на България към Европа минава през Босфора. Сегашните нашенски неолиберали-прогресисти, вдъхновени от американските неолиберални комунисти, току-виж ни внушили, че пътят ни за Европа минава през Скопие.

препоръчано

Това написа във Фейсбук депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков. Повод за мнението му в социалната мрежа стана посещението на външния министър на Сърбия Никола Селакович в България преди дни.

Според Марков, пътят на България към Европа, минава само и единствено през Белград. Той отчита и факта, че Сърбия освен, че ни е съсед, е и православна християнска държава, което в сегашните модерни времена на отрицание на традициите, е от особено значение.

Ето какво още пише бившият конституционен съдия:

Така ми се стече животът, че от 1974 г. имам дом в сърцето на Европа и винаги съм минавал не през Скопие или Истанбул, а през Белград. Младите поколения българи ще имат шанса през вековете да се движат по магистрала София - Белград - Будапеща - Виена и т. н.

Именно затова се радвам, че сръбският външен министър беше в София. Имам право на депутатско питане към министър Захариева какво са си говорили със сръбския колега, но няма да го направя. Считам, че може да си говорят за всичко - Сърбия ни е съсед, християнска, православна, славянска държава.

Винаги съм съжалявал, че нашенският Пирот в Сърбия не изглежда като унгарската Суботица във Войводина. Но има исторически дадености - унгарската част на Сърбия е била във велика империя. Има и разлика в манталитета: минеш ли Белград и особено Ниш, и така до София, тоалетните стават по-мръсни, гуми и пранета по дворовете, бездомни кучета и котки, колкото искаш.

За последно бях в Пирот и Западните покрайнини преди пандемията. Доста е занемарено, сигурно Вучич трябва да инвестира повече, макар че преди нас направи магистралата до границата. Но защо ние не инвестирахме 30 г. нищо за нашите хора там, а половин София ходеше на "ручак" зад границата вместо обратно - нашите хора там да идват да хапват в София?

Да се учим от феномена Виктор Орбан как се грижи за унгарците във Войводина. Феноменална футболна академия в Топола, позлатена синегога в Суботица, мощно финансиране на унгарските фермери, животновъди и земеделци край Сомбор. Дори Моника Селеш - унгарка от Нови Сад, взе унгарско гражданско, въпреки че има и сръбско, и американско. Партията на унгарците във Войводина на проведените наскоро местни парламентарни избори вкара 8 депутата в сръбския парламент, спечели доста кметски надпревари.

Орбан лично участваше в кампанията на терен, а при всички инвестиции до него бе и Вучич, защото и сърбите във Войводина са доволни от Орбан.

2025-та като хапнеш плескавица в Белград, след 2 часа с влака-стрела ще можеш да ядеш кестени със сметана в Будапеща и да му удариш едно токайско.

Приятели, вече писах, че, ако беше жив покойният ми приятел артистът Тодор Колев, щях да му кажа: дай да не ги стигаме американците, а да стигнем унгарците!

Сподели:
Бомба x
Ето ги шестте секс пози, които не кефят мъжете Ето ги шестте секс пози, които не кефят мъжете
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 302
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това