Вход
София
Времето в София 7 o C

Георги Харизанов за ПИК и "Ретро": Иван Гешев и политическите паразити

Георги Харизанов за ПИК и "Ретро": Иван Гешев и политическите паразити

на 24.08.2019
128568
59
Георги Харизанов за ПИК и "Ретро": Иван Гешев и политическите паразити

Ау, какъв скандал!

В отговор на непрестанните питания на лидера на бившата дясна партия ДСБ защо премиер и главен прокурор се срещат всяка сряда на оперативна среща заедно с шефовете на МВР и службите, Иван Гешев отвърна: За разлика от някои десни екстремисти (ясно е кои - бел.авт.), аз не съм привърженик на (показното - бел.авт.) разделението на властите, а смятам, че те трябва да си комуникират и взаимодействат - защото без полиция и следствие прокурорът е само един деловодител.

И като се отпуши един гняв умно-красив, и като се отприщи едно възмущение демократично, и като тръгна едно протестиране „гражданско“, та цели три дни. Почти.

И ако сме буквалисти и търсим хирургическа прецизност в изказа, основание би имало.

Но само ако критиците на това, според мен извадено от контекста, изявление, не бяха направили точно това, срещу което уж протестират. А именно показно да зачеркнат разделението на властите и свирепо да му се изплют в лицето, на същото това разделение, в отчаяно търсене на предизборна платформа за наесен.

Свиквайки за пръв път в новата ни история политически протест за политически натиск върху ВСС – прецедент, който показно демонстрира незачитането на правилата и цялото лицемерие на смешния плач по разделението на властите.

Призовавайки парламентарната квота на ВСС да гласува така, както биха искали извънпарламентарните партии джуджета – смехория, която демонстрира тотално политическо безсилие и незачитане на вота на българските граждани и на избраните от тях народни представители, избрали на свой ред представителите на парламента във ВСС.

Обявявайки прокурорите за втора ръка магистрати, които не са способни и заслужили да излъчат своя кандидатура и да я гласуват – обратното на всичко това, за което (уж) се бореше и (уж) подаде оставка Христо Иванов – самоуправление и независимост на колегиите в съдебната власт.

Пришивайки избора на нов главен прокурор на политическите си опоненти в изпълнителната власт, респективно лично на Бойко Борисов, опитвайки се да превърнат избора на нов главен прокурор в част от политическата битка и предизборната кампания за местните избори наесен.

Внушавайки, че с избора на нов главен прокурор (?) партия с 95 народни представители (?) ще успее да установи тотална диктатура (???), и то най-вече ако въпросният нов главен прокурор се казва Иван Гешев?!?

Не се опитвайте да намерите логика и принципност в тези думи и действия на извънпарламентарната опозиция, уважаеми читатели. Няма да успеете, колкото и да се опитвате.

Принципността и логиката не виреят там, където се ламти за гласове и власт на всяка цена.

Принципността и логиката не виреят там, където политическото безсилие носи провал след провал, а усещането за отминаващо време поражда истерия след истерия.

Принципността и логиката не виреят там, където серийните неуспехи се сблъскват се претенцията за всезнание и всичкоможене, гарнирана с непрестанно бърборене в несвързания и безкрайно досаден мегамикс от цацаров-прокуратура-борисов-пеевски-мафия-реформа-протест.  

Принципността и логиката не виреят там, където се подава оставка (?) заради по-малката парламентарна квота в прокурорската колегия на ВСС, след което същата тази парламентарна квота се обвинява в прокарване на политическо влияние от страна на силните на деня. А какво ли щяха да говорят, ако беше по-голяма същата тази парламентарна квота, бихте се запитали? Именно.

Принципността и логиката не виреят там, където се отрича заложеното в Конституцията право на едно професионално съсловие да избере своя административен ръководител, ако същият поради някаква причина не е симпатичен на един бивш правосъден министър.

Превръщането на избора на нов главен прокурор в основна тема за местните избори наесен е колкото логичен, толкова и отчаян ход на партиите в „Демократична България“. Логичен, защото за тази политическа платформа дърдоренето на тема съдебна власт и съдебна реформа е въпрос на съществуване. Отчаян, защото темата нито е политическа, нито е редно да бъде политизирана. Поради същото това разделение на властите, за което същите тези партии така свирепо подскачат.

Това обаче няма никакво значение. За същите тези „демократи“.

Другите партии ще говорят за политическите платформи, местна власт и кандидати за кметове и общински съветници. „Демократите“ ще говорят за Иван Гешев.

Другите партии ще говорят за проблемите на населените места, инфраструктура, детски градини, училища, болници и градски транспорт. „Демократите“ ще говорят за Иван Гешев.

Другите партии ще говорят за бюджетите, местни данъци и такси, управление на европроекти и инвестиции в публична среда. „Демократите“ ще говорят за Иван Гешев.

Избирателите, разбира се, ще отсеят плявата. За пореден път. Но неприятното усещане ще остане. Защото целта на „демократите“ не е да посочат свой, по-знаещ и по-можещ кандидат. Те имаха такава възможност, предоставена им от правосъдния министър, но не проявиха интерес.

Целта отново е като в стария виц с компютрите и компотите.

Да си казват хората: „Абе, имаше нещо там около тоя Гешев, вижте как протестираха срещу него“.

Сметките обаче ще излязат криви. Защото, както казах и преди време, у Иван Гешев не се наблюдава дефицит на смелост. И това се вижда от делата, а не от думите. И тъй като обществото все повече разбира кой е само по приказките и кой – по делата, този пореден „демократичен“ напън ще се превърне в поредния провал.

И след като дежурният „виновник“ Цветан Цветанов вече не е част от политическия живот, за да бъде обвинявана „машината му за печелене на избори“ във всички земни грехове, изключително ми е интересно кое ще е новото умно-красиво оправдание.

Сигурно ще е нещо с подреждането на планетите, магнитни бури или руски хакери.

Сподели:
Напиши коментар »
(59)
1
Браво на Харизанов. Нека мачка тиквите на комунистите от БСП и Демократична България. Те са едно и също раково образувание
2
ДА СЕ ЗНАЕ ! Иван Гешев е Потомствен Милиционер ! Баща му е К-ОПЕЛЕ от МВР и Той е К-ОПЕЛЕ от МВР ! Няма ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Без Участието на Безродни К-ОПЕЛЕТА от МВР или К-УРВИ от ДАНС ! Така и ще Бъде, Докато Няма ИЗБИТО Семейство на К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ! Ставайки К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ти Признаваш че си Абсолютен БОКЛУК ! Произхождаш от Семейство на БОКЛУК и ще Възпроизвеждаш БОКЛУК още Пет Поколения ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
3
Велик Бойков АнаЛЛизатор!
4
Народната Милиция я Преименуваха на Национална Полиция, но Останаха Същите К-УРВИ и П-ЕДЕРАСТИ ! Първия Шеф на ГДБОП (ЦСБОП) е Стефан Стефан Щатна К-УРВА от Държавна Сигурност ! Първия Шеф на ДАНС (ДС) е Петко Сертов Щатен П-ЕДЕРАСТ, от II ГУ на Държавна Сигурност К-УРВАТА от ДС и Наследника и ДАНС Първо я Е-БЕШ После и Режеш ГРЪКЛЯНА ! К-ОПЕЛЕТО от ГДБОП Директно му Пръскаш ЧЕРЕПА ! За Семействата на К-УРВИТЕ от ДАНС и К-ОПЕЛЕТАТА от ГДБОП е Ясно: ИЗБИВАТ се до Девето Коляно ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
5
ATILA, малко те бихме в Народната милиция, щом още джавкаш. Трябвало е още!
6
Къде са търбите... хахахаха??
7
ама покажи най-после тая пуста диплома за осми клас , та да млъкнат гадовете червени ! Е , Гешев и той е тъп , ама има диплома от милиционерската школа , иди и ти да ти дадат една , нали сте на власт .
8
Паразит герберастки седнал да ми говори за паразити....
9
Гешев кога ще подгониш Харизанов за продадените тръби от Напоителни системи. Харизанов тогава прибра парите а делото е забравено вече. Съд за този самозванец
10
НА ДСБ И БСП ИМ ТРЕПЯРЯТ КИЛОТИТЕ КАТО И ТЕ САМИТЕ ЗНАЯТ КОЛКО ИСТИНСКИ---- ПОВТАРЯМ ИСТИНСКИ ДОКУМЕНТИ ИМА ЗА ТЕХНИТЕ КРАЖБИ.... ГЕШЕВ В ПРАВ ТЕКСТ ИМ КАЗА, ЧЕ ВСИЧКО КРАДЕНО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ И КРАДЦИТЕ ПО ЗАТВОРИТЕ..... А ТЕ ВЗЕХА ДА ПЛАЩАТ НА УЖ СТАЧКУВАЩИ И ДА СЕ ПОКАЗВАТ ПО ПРОДАЖНИТЕ БТВ И НОВА....
11
Доле гербаджийската хунта! Доле Гешо! Доле Боко!
12
Тоа вече кат' му вида физиономията и ма напъва да драйфам!!!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
малии!,червените от сега взеха да пълнят гащите.ще има тотална чистка на мафиоти и олигарси.ясно е че Гешев е новият прокърор....от Бойко се иска екперти строили алкатрас и да построи подобаващ затвор за чуклуците!
15
Аззз, такoваа, само да питам ,-, кой чиcти тpъбaта на Гoшкo "Хyбaвеца" ? ... ? ...
16
ГЕШЕВ ЩЕ ГИ ПРАТИ ПРИ БАЙ МЕСУТ В СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР ДА СЕ НАУЧАТ ДА ПЛЕТАТ ДАМАДЖАНИ И ДА ПРАВЯТ ЩИПКИ... А ТАКИВА КАТО ЙОНЧЕВА И НИНОВА В СЛИВЕН ПРИ КАКА НАЗИЕ ДА ГИ НАУЧИ КАК СЕ ПЛЕТАТ ТЕРЛИЦИ НА ЕДНА КУКА...
17
Защо ме триете?Защото казвам истината за т.нар."магистрати"?Те са пълен боклук 70%.Уличници,корумпяги и психично обременени хора.На какъв преглед и изпит минават?На никакъв.Един старшина от МВР го разпъват,докато кажат,че е годен за патрулно-постова служба.А,т.нар.магистрати?Това се вижда ит всички.Другия проблем е,че на глава от населението ,сме на първо място по "магистрати".На бедна Б-я колко такива трябва да издържа с високи заплати и пр.?
19
Жорка, Жоре, бързаш да се подсигуриш с този изперкал лудньо, че висиш с две спрени дела за милиони левове. Ето защо още рано рано му целуваш миризливия за€ник, защото е много смръдлив, след като удари Иванчева за да може да строи Ваклин Груп. И не безплатно, нали знаеш? Конпирите съдят само тези които не приемат офертите им! Свикнал си Жорка да целуваш о///рани такова, иначе отдавна щеше да търкаш наровете в СЦЗ.
20
...не е във това че някакви паразити като Рада/с онзи прякор/ и Ристю нещо лаят, и се правят на фактор, проблемът е в продажните медии, които от 20 човека на кръст са готови да направят медийна сензация! От продажните сервилни медии последното което очакваш е истината! Новините се превърнаха в черни хроники, а водещите паднаха на ниво платени тролове, за които истината се измерва с това, кой колко в платил! Отделен въпрос , че по доноси до ЕС и всякакви "неправителствени" организации, Рада/ Дълбочинная/ и Ристю Дългоносий бият всякакви класации!
21
xarizane po parazit ot teb niama napoitelni sistemi gi napravi na pux i prax no lapa6 pari4ki koito ti gi za tvoeto slaga4estvo
22
отговор на коментар
Извинен си , но дa не се повтаря...
23
Много им са подпалени лакомите пърдухели!Нинова и тя е уплашена,от страх и притеснение оплешивя,Радев съвсем пъпчаса! Щом писукат,значи Гешев е човека!Мечтаят си Явор Колев да бъде уволнен,защото много бързо се справи с активното мероприятие и в момента проследява пътя на мръсните пари!Ударът с грипен върна Радев много назад
24
За какво ни е Конституция тогава.То и разлика няма м/у БСП и ГЕРБ.Действия и мотиви еднакви.Да живее ГЕРБСП.
25
крадеца на тръби пак се изказа / оака/ неподготвен
26
отговор на коментар
..бaбиkян каза, чe акo пoсещаваш сaйта мy ,,инфoрмиран.бг,, ,щe ти пpaви св*рки нeспиpно
27
Харизанов, Гърневски, Биков, заедно с Антов Тодоров и цяла плеяда купени от премиера.Преди да кажат нещо, то е известно предварително!
28
Абе, верно ли спецследователят Йopдан Костадинoв се е подписал 40 дни след смъpтта си и е подкрепил Ивaн Гешeв ? Ако перифразирам Baзoв : "Ведно се подписват живи и yмpeли."
29
Харизанов е най-известната калинка в България. Калинка рецидивист.
30
отговор на коментар
!!!,оооо Дaнкe красивaя дочкa, почeму скaзала ?
31
Вярно е, че Харизанов пк ва направи да подскачате.
32
отговор на коментар
Грeшиш & ще сe пeчеш на шiш {{__}} :::^:::
33
Нинова и Радев треперят от страх, защото транзакциите към офшорките на Вирджините няма как да се скрият! Радев побесня,защото не може да назначи Ветко посланик в Париж!Радев да каже защо изгони Йончева от Президенството! Бедната Еленка само 12 300лв заплата си начислявала и уж апаратура закупувала, явно е усвоявала едни 700х лв също както БСП-то усвояваше пари за магистрали, които само на хартия ги имаше Много умен излезе Станишев, уволни за корупция Нинова, а от Йончева се отърва за да не го завлече с далаверите си!
34
само в просташките сайтове го харесват
35
Жорето отново е безумно прав и отново намачка психодесните демократи.За тях единствените нормални отношения между прокуратуратурата и изпълнителна власт е като по незбравимото време на бащицата и Костов ,когато премиера и главния прокурор на републиката се замеряха с публично в медиите крайно милите епитети,,Психопат,, а прокурор му отвръщаше с ,чер драгалевски циганин..Подободно разбиране за екипност и лоялност сегашните остатъци от драгалевските шайки имат и сега,като почти винаги преди всеки избор успават да се скарат и разделят на поне 20 дсб - с тирета, в зависимост от това кой е по голем интелектуалец и демократ!
36
Aрестyвoният и пycнoт пeд гopoнция бивш шĸф нo "Boпeитĸлни cиcтĸми" AMД Гĸepги Topизoнeв ĸ излъгoл и oпĸлoтивния cъд в Peфия, чĸ имo виcшĸ eбpoзeвoниĸ. Xeнĸ тoao ĸ зoпиcoнe в дeayмĸнтитĸ пe дĸлeтe зo apoжбo cpĸщy нĸгe - "Xeдcъдимият Гĸepги Bĸйчĸв Topизoнeв ĸ peдĸн нo 20 oвгycт 1978 г., бългopcaи гpoждoнин, жĸнĸн, нĸecъждoн, c виcшĸ eбpoзeвoниĸ". Копирано от https://www.24chasa.bg/Article/2602660 © www.24chasa.bg
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
Да Пендалко истината е нецензорна нали платена урво!!!!!
39
Престъпниците треперят от Гешев-това е истината !
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
Ха, ха, ха, пак позна за "нецензурното",ама човек като си има работа с елементарни лизачи на тиквите задници, това не е проблем!
43
Харизанов, та ти самият си пример за оял се престъпен паразит. Само в България крадец и неграмотник може да се определя като анализатор, шеф на тв и Институт за дясна политика!!!
44
Винаги съм се питал, защо Винету ги избира кой от кой по-голем тъпа/к и ненормалник? А този с налудничавия поглед ще му докара само по-големи протести и накрая ще падне. Толкова ли се е самозабравил и изфирясъл вече? Не разбира ли, държавата е в Трета национална катастрофа? Или ще властва докато пукне, а дотогава какво ще остане от България?
45
абе, тоя скъпо платен трол нd това смешно герберастко сайтче, кога най-после ще си покаже дипломата за завършен осми клас?
46
След като мъртвите души вършат блестяща и безпогрешна работа при изборите защо пък да не свършат работа и в разни удобни слугинажни подписки?!
47
отговор на коментар
Не,Татарчев казал на Бойкикиев,че ще се обеси ако изберат Гешев за Главен Прокурор!
48
КОЙ предложи, КОЙ предложи, КОЙ, КОЙ, КОЙ? #12септември идва, мyтри корумпирани и крадливи!
49
отговор на коментар
КОЙ предложи Нинова за награда Техноимпекс ли питаш?
50
отговор на коментар
Оставка и затвор за всички корумпирани мутри като теб!
51
Борисов върши работа.Кучетата го лаят,но нищо друго не правят.Навъдили са се едни телевизии,които целят народа да лудне.И добре им плащат за това.Отврат.
52
Преди години тези гадове измислиха една фейк новина, ужким , че Харизанов правил нещо с някакви тръби . Мина време Харизанов си изчисти името и вече ръководи телевизия.
53
и Както каза 35, мачкай джендър сбирщината. и бабикянците
54
Харизан пандиз пак се изобразява , един Господ знае откъде!
55
Много интересен коментар. Хареса ми.Как ли не са го “цензурирали”.Ама те дебилите не са го разбрали,затова.
56
АКО БОРИСОВ Е РЕШИЛ И МАГАРЕ ЩЕ НАЗНАЧИ ЗА ГЛАВЕН ПРКУРОР, ТАКА КАКТО НАЗНАЧИ СЕСТРА МIНЕТКА ГАЛЕВА ЗА ОМБУДСМАН, А ПRОСТИTUТКАТА РУМИ БЪЧ ЗА ПОСРАННИК В ИЗРАЕЛ И МАРИАНКА ЗА ВИЦЕПРЕМИЕР ПО ДЕМОГРАФСКАТА ДЕГРАДАЦИЯ
57
предлага да влезе в сила следния текст:"Пенсионирано лице по възраст и стаж за него да отпаднат всички задължения,към когото и да било"Моля,дайте своето мнение,но преди това го обмислете.имайте предвид,че този текст е бил въведен веднага след Освобождението на база Търновска конституция.След събирането на необходимите подписи,ще бъде внесено в Народното събрание
58
Гешев,я разледвай Харизанов за откраднатите тръби за напояване в плевенско и го затвори в дранголника
59
Mpĸcтyвoният и пycнoт пeд гopoнция бивш шĸф нo "Boпeитĸлни cиcтĸми" AMД Гĸepги Topизoнeв ĸ излъгoл и oпĸлoтивния cъд в Peфия, чĸ имo виcшĸ eбpoзeвoниĸ. Xeнĸ тoao ĸ зoпиcoнe в дeayмĸнтитĸ пe дĸлeтe зo apoжбo cpĸщy нĸгe - "Xeдcъдимият Гĸepги Bĸйчĸв Topизoнeв ĸ peдĸн нo 20 oвгycт 1978 г., бългopcaи гpoждoнин, жĸнĸн, нeоcъждoн, c виcшĸ обpoзeвoниĸ".
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 14954
архив

- Кажете ми, докторе, толкова ли е лошо да се пие по една чаша преди ядене?
- По принцип не, но вие явно ядете твърде често...

няма нови новини
Днес: 258
hot
най-четени новини в момента
сега
2561
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Банов отговаря на обвиненията на БСП за Ларгото: Това са инсинуации, плод на болни мозъци (ОБНОВЕНА)
x
Знаете ли всичко за котките? Персите печелили войни с тях, ето защо изпитват ужас да им режат ноктите
x