Вход
София
Времето в София 0 o C

Георги Харизанов пред ПИК: Мая Манолова е евтин цирк на БСП - като Татяна Дончева! Слави Трифонов търпи провал след провал в политиката

Георги Харизанов пред ПИК: Мая Манолова е евтин цирк на БСП - като Татяна Дончева! Слави Трифонов търпи провал след провал в политиката

на 15.08.2019
120992
56
Георги Харизанов пред ПИК: Мая Манолова е евтин цирк на БСП - като Татяна Дончева! Слави Трифонов търпи провал след провал в политиката
Автор: Симо Русев
15.08.2019
56
120992

Политическият анализатор Георги Харизанов коментира пред ПИК дипломатическата активност на премиера Бойко Борисов на Първия каспийски икономически форум и доколко реално се откриват нови възможности за българската енергийна диверсификация. Къде в политическото пространство е Мая Манолова и възможен ли е проектът на Слави Трифонов, отговаря още Харизанов.

- Г-н Харизанов, дипломатическата активност на премиера Бойко Борисов при срещите му с държавните лидери на Първия каспийски икономически форум доколко реално открива нови възможности за българската енергийна диверсификация?

- Посещението в Туркменистан и участието на България, в лицето на премиера й Бойко Борисов, на Първия каспийски икономически форум, е на първо място признание от страна на домакините и поредна демонстрация на уважение към държавата ни. Конкретиката в такива разговори на високо ниво, често притиснати от протокол и дипломатически любезности, е трудно измерима.

Важното е, че преговорите за доставка на евтини природни ресурси продължават, че активно се търсят нови варианти, и че конкуренцията във възможностите за доставки към България неминуемо ще се отрази на цената за потребителите. И тъй като дежурните лаладжии моментално се включиха с „експертизата“ си и въпроса „Ама как така Русия ще разреши доставки на туркменски газ по тръбите си?“ – хубаво е да се четат изказванията на експертите. Професор Атанас Тасев обясни за незапознатите, че става въпрос за т.нар. суапови сделки и че в обозримо бъдеще подобна алтернатива е напълно възможна и много изгодна за България.

- Отношение и откровена готовност за взаимно-изгодно сътрудничество ли видяхме от страна на руския премиер министър Медведев при разговора му с Борисов, или европейските санкции продължават да са незаобиколим препъникамък в двустранните отношения България-Русия?

- Изключително съм скептичен по темата „взаимно изгодно“, щом става въпрос за Русия. При кратък преглед на т.нар. взаимно изгодно сътрудничество в последните години ще видим скъп природен газ, осъдително решение срещу България, за да платим нежеланите реактори за Белене и скъпи ремонти на бойната ни авиация. И в годините назад откриването на примери за „взаимно изгодно“ икономическо сътрудничество между България и Русия е изключително сложна задача.

Освен това нека напомним, че санкции на ЕС срещу Русия няма – има санкции срещу малка група приближени на Владимир Путин хора заради тяхна съпричастност към незаконното анексиране на Крим, в отговор на които самата Русия забрани вноса на редица стоки от Европа. В този смисъл ние нямаме каквито и да било основания да изпитваме неудобство или притеснение от факта, че търговията помежду ни не върви заради санкциите. Вината е изцяло в руската страна.

- Всъщност доколко можем да си позволим такива инициативи и дали те няма да бъдат санкционирани от Европейската комисия, съгласувана ли е активността на Борисов с органите на ЕС?

- Няма никакви причини да искаме позволение от когото и да било по отношение на външната ни политика. България е суверенна държава. Припомнете си участието на президента Макрон на икономическия форум в Санкт Петербург например и абсурдният букет от комплименти, с който той затрупа президента Путин. Нашата позиция в този смисъл е ясна и достойна – България иска мир и ползотворни икономически отношения.

- Ако се върнем в България, най-важното вътрешно-политическо събитие, което предстои, е местният вот. Дали вече вие и ГЕРБ ядосахте достатъчно омбудсмана Мая Манолова, че си позволява убедено да твърди, че ако се яви на изборите за кмет на София, ще ги спечели?

- Всеки може да твърди всичко. През годините госпожа Манолова твърдеше много неща – от измамата й с бусовете с двойни дъна в Костинборд, през това, че протестиращите срещу Орешарски са платени, до това, че слиза от служебната кола и занапред ще се вози само с влак. Евтин цирк за хора с къса памет. Всеки има право да твърди всичко и да се опита да бъде избран за всичко – преди това в нейните обувки бяха поредица от видни политически провали на БСП – Татяна Дончева, Георги Кадиев, Михаил Мирчев...Нямам нищо против и Мая Манолова да се присъедини към тази компания, даже го очаквам с нетърпение.

САМО В ПИК: Бойко Борисов благодарил на Русия за подкрепата за Кристалина Георгиева

САМО В ПИК: Бойко Борисов благодарил на Русия за подкрепата за Кристалина Георгиева

Министър-председателят Бойко Борисов е благодарил на своя...

на 12.08.2019

- Персонална ли ще е битката, както в София, така и в другите големи градове, или на платформи? Възможни ли са коалиции и с кои формации подобни разговори са табу?

- Битката в големите градове ще е партийна. И на първи тур, и на евентуален втори. Не казвам, че личностите нямат значение, но голямата маса избиратели ще гласуват партийно. В този смисъл договарянето на коалиции за балотажите ще е особено интересен и на моменти неприятен процес, като лично аз очаквам много странни„изненади“ там - особено от страна на протестно настроените избиратели, които по принцип никога не биха подкрепили леви кандидати.

Голяма част от събитията отново са в ръцете на ГЕРБ – дали кандидатите ще могат да изтъкнат и да защитят безспорните успехи по места на фона на неизбежните изхабяване, умора и натрупване на проблеми през годините. София е емблематичен пример – известната неспособност активно да се противостои на малка група истерици доведе до там хората (почти) да забравят какво представляваше София само преди 15 години – лунен пейзаж в постоянна криминална разпродажба, осеян с бездомни кучета и мутренски кортежи. Изцяло от ГЕРБ и от кандидатите им зависи този разговор да се проведе наново – сериозно, аргументирано и с атрактивно поднесена фактология за свършеното.

- Що за проект може да противопостави Слави Трифонов на управленската програма и ако въобще се случи, това няма ли да е тежко популистко преминаване на нормалността в политическото позициониране?

- Продължавам да не разбирам надценяването на Слави Трифонов в политическо отношение. Нека отново кажа – за мен това е човек, достигнал абсолютния връх в телевизионния и шоу бизнес у нас.

И нека отново кажа – това е човек, претърпял провал след провал при всяко свое докосване до политиката. В този смисъл сериозен анализ на намеренията и възможностите на г-н Трифонов в политиката за мен е безпредметен, а и наистина не разбирам на какво би стъпил – популярността от екрана и сцената не е никакъв аргумент, освен ако самият Трифонов не се кандидатира за нещо самостоятелно и мажоритарно.

- Определил ли се е Слави Трифонов, какъв е – ляв, десен, никакъв? Продукт на какво е той и кого би обслужил в перспектива?       

- Изграждането на партия е сложен процес, изискващ много хора, енергия и работа. А мисля, че Слави Трифонов и екипът му отдавна изпуснаха момента, и то на няколко пъти, в който можеха да увлекат множеството след себе си. Тези времена отминаха и никога няма да се върнат. Особено без национален ефир всяка вечер.

 

Сподели:
свързани новини
ПЪРВО В ПИК: Георги Харизанов разгроми Мая Манолова - сравни я с кухо дърво (СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК: Георги Харизанов разгроми Мая Манолова - сравни я с кухо дърво (СНИМКИ)
Георги Харизанов започна да прави политическите си...
на 13.08.2019
Напиши коментар »
(56)
1
Имайте срам от Бога ! На ден за скръб и почит към Божията майка, в сайта ви давате думата на морално пропаднали хора , безкнижници и бездипломници - Цвъко Пипоня , Жорето Тръбокрадеца ...
2
Нямаме ни срам, ни 0чи.
3
ZA GERB BOGORODICA I ISUS E SAMO BOKO I NIKOI DRUG
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Харизанов, а спри се! Кога стана политолог, кога ти почерня задникът?! Диплома някаква да покажеш дали ще можеш? А и след толкова осъждания какво свидетелство за съдимост имаш?
6
Е РИК щом и чоровете /крадците/ пуснахте в действие ,много сте зле Този Слави ви взе акъла
7
Тръбата се мисли за стожер в политиката. Жалък плазмодий. Куха лейка. Лицето му излъчва интелект, особено с очилата - професор е бе!
8
Медведев,видимо е развеселен от лакардиите на човека до него, ако изобщо го слуша!
9
На нас врагове не ни трябват имаме си бъсъпъ и дъпъсъ антибългарски терористи взривявали църкви и влакове
10
TOZI,nyama UMORA,SRAM I SVYAN,KATO EJEDNEVNO palzi da si SASLUJI SREBARNIZITE,KOITO MU''podhvarlya BASTIZATA.!! TOVA E VIDNO I OT TEZI draskanizi za DVE LIDERKI,KATO MANOLOVA I DONCHEVA ???
11
А къде се покри грипенофилистика ? Вечно нищо не правещия фатмак
12
Плевненлиев и той да се изкаже
13
ТРИТЕ ЧЕРВЕНИ ПАРЦАЛАНИ МАЯ КОСТИНБРОДСКА ,КУРНЕЛА ИМПЕКСОВА И ЛЕНКА МИЛИЙОНЧЕВА ПРЕД БОЙКО И ДАНЧЕТО СА КАТО ЧУДОМИРОВИТЕ КАКА СИЙКА ,БОНА КЕВИНА И КИЦА СЪБЧОВАТА ПРЕД БЕНКОВСКИ И РАЙНА КНЯГИНЯ!
14
Изобщо никакъв анализатор не е. Само тук му минават лакърдиите
15
Г-н Наризанов разбира само от тараби
16
Софиянци не бихме си позволили галевата мома да се оглежда всеки ден в огледалото и в навъсен ВИД да седне на стола на Фандъкова...фикс - мечта на БСП - ту ...УЖ НЕЗАВИСИМА !...Кмет Мая - това ще е ПОЗОР за България !
17
Е изтървал този път в заглавието: "Харизанов размаза...", "Харизанов разби на пух и прах...", "Харизанов се присмя на..." и т.н. ЧИШковски определения, които да оближат слабините на управляващите и да очернят политическата конкуренция! Жалка редакция, пример за родната платена драсканица и световната класация за независими медии!
18
МЕРАЦИТЕ ЗА ВЛАСТ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА ...ТЯ И КОРИ ИСКА ДА СТАВА ПРЕМИЕР МА ТО СЕ ИСКА АКЪЛ ЗА ТАМ ..САМО МЕРАК НЕ ЩЕ ...ТО И КУЧЕТО ИМА МЕРАК ,НО НЕ ПУСКА ВЪЛНА НАЛИ !?
19
Вие сайтове с истински новини не четете ли,или си вярвате само на вашия плювалник? Мая Манолова води пред Фандъкова с 5 % /според последните проучвания/ ,а Слави Трифонов още не е стъпил в политиката ,за да казвате,че търпи провал след провал.Ей,голям страх ви тресе,голямо нещо...Не спряхте да плюете,та си омазахте и брадите вече,Смешници!!!.Май,май и вашия край се вижда,а?
20
Абе истината е, че Майчето ни EБA MAMATA.HACPA ДРУГАРКАТА фанДУПКОВА. :-) А щом стигнахме дотам да ни стряска един ТЪП КАТО МЕН СЕЛЯК-Славчо от Учиндол, НАПРАВО НИ Е СПУКАНА РАБОТАТА. :-( :-( :-(
21
На Харизанката десните институти и кръжоци са кадрова банка на Пеевски. Патриотът Нено Димов се оказа кадър от власовата квота на ДПС. Агенция Тренд обслужва вестниците на Свинята. Харизановчетата - прости натегачи от провинцията, са готови за една квартира в София да продадат и майка си
22
Другарю заблуден дебил, някои кучета пускат повече вълна от овца като теб! Щото ако кажеш, че твоите божествени и откровени комунистически богове като Тиква и Пъпеш имат много акъл, за да управляват, ходи да се метнеш от някъде по-високо!
23
Браво на Харизанов. Той най-добре знае как да млати по кухите тикви Импексовата Барсала с дебела и миризлива ш**унда и Костинбродската сестра Галева.
24
Браво Пиш, крадеца на тръби доказан и осъден престъпник набеден за АНаЛизатор се изказа. Само в блатото доносник е демократ крадец е АНаЛизатор и най интересното е че са от Шайката. ОПГ Шайка е сбирщина от крадци, комунисти доносници, бавноразвиващи абе утайката СРАМ найстина няма такава държава. Няма ли да се изкаже "АНаЛизатора" за Тиквата и Доган защо управлява дебилите с Дпс има страх или?????
25
Даниела Цанова ли си? Про**даднала га**д мръ**сна комунистическа
26
ПРАВИЛНО КАЗАХТЕ Г-Н ХАРИЗАНОВ КАК С РУСНАЦИТЕ НЯМА ВЗАИМНА ИЗГОДА И КАК ВИНАГИ СА СЕ ОПИТВАЛИ ДА НИ ИЗИГРАЯТ... ПЛЕВНАЛИЕВ ЗА МНОГО НЕЩА Е ПРАВ,НО ОГРАНИЧЕНИТЕ ХОРА НЕ МОГАТ ДА ГО РАЗБЕРАТ... ОБАЧЕ,ДОКАТО СМЕ В ЕС ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ЗАКОНИ И РУСИЯ ВСЯКА ГОДИНА ВСЕ ПО ИЗОЛИРАНА ЩЕ СТАВА,А БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПО НЕЗАВИСИМА ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ...
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Нищо нецензурно нямаше в коментара, жалки страхливци и лизачи на насрания задник на банкянската мутра! Нищо! Да, вярно е, че скоро ще развдавате безплатни памперси на писачите в ПИКливото ви сайтче, защото и те като вас са се наПИКали от страх!
29
Правят,сучат в смисъл усукват, въртят се психо десните , разградските бесни, с две думи, хората на Прокопи и Ц. Василев, все срещу ГЕРБ и в услуга на Корни и жаждата и за власт!!!
30
Види се пак са ва напраиили да си говорите сами, този път Харизанов. Е ми, прав е човекът, а вие по-леко, да'н'са оплюнчите съвсем и заприличате на голи уляжи.
31
Бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов (при правителството на ГЕРБ) и още по бивш шофьор на Таки има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева. Криминалната биография на Георги Харизанов за-почва още през 1997 г., когато е на 19 г. При пътно-транспортно произшествие автомобилът му е ударен от друга кола и Харизанов заставя колегата си да под-пише запис на заповед за 400 долара заради щетите, или поне такива обяснения дава 15 г. по-късно. Потърпевшият обаче подава жалба за рекет и срещу Хариза-нов тръгва първото дело за престъпление от общ характер. Тогава той вече работи в съвета на директорите на държавното предприятие „Агроводинвест“. През ноември същата година от министерството на земеделието го назначават в борда на „Напоителни системи“ ЕАД. Той обаче премълчава пред министъра факта, че вече е осъждан и че има две висящи обвинения – за заплаха с убийство към млада жена и за кражба на 53 000 лв., извършена през 2001 г. от сейф на строително дружество. През март същата година „Топливо“ АД иска от районния съд в София да приведе в изпълнение запис на заповед, от която е видно, че Харизанов дължи на дружеството (Топливо) 210 хил. лв. във връзка с търговски отношения. Той обаче не връща парите след доброволна покана да го направи. Тогава от „Топливо“ го осъждат, решението е Харизанов да се издължи, но той отново не го прави. Тогава с Харизанов се заема частен съдебен изпълнител от София. Сагата се развива от началото до края на 2009 г. През декември „младият Бил Гейтс“ (както го нарича бившият земеделски министър Мирослав Найденов) залага имущество като обезпечение за връщането на парите, които дължи, и иска спиране на изпълнението. Молбата му е уважена. През 2011 г., вече шеф в държавното предприятие „Агроводинвест“, Георги Харизанов и с помощта на Първата свиня успява да спре принудителното изпълнение за удовлетворяване на вземанията на кредитора му. Преди да заеме постовете в двете държавни предприятия, Харизанов е бил ответник и по други дела, защото е дължал пари. В същото време той няма собствен бизнес, както и имоти на негово име. Той казва: „ Като активист на ГЕРБ съм залесявал Западния парк и съм боядисвал огради на детски градини“. Така Георги Харизанов обясняваше в какво се е изразявала политическата му дейност. Помагал с логистика и каквото можел на кварталната организация на ГЕРБ. Нямал висше образование, нямал и средно образование, защото работел „адски много“ за Таки и за Къро и не смятал, че дипломата му е нужна. Сбъркал, като казал, че учил през 1998 г. в Датския колеж. Има криминална регистрация за закана за убийство На 10 август 2010 г. е била извършена криминалистическа регистрация на Харизанов по повод дело срещу него за закана за убийство в Софийския районен съд. Петата, последната му присъда е постановена за кражба на 104 хиляди тона стоманени тръби от „Напоителси системи“ ЕАД, които е продал за скрап, а парите от продажбата е прибрал лично. На въпрос на съдията „ Гражданино Харизанов, защо откраднахте и продадохте хиляди тонове стоманени тръби от държавното предприятие , продадохте за скрап и прибрахте парите“, Подсъдимият отговаря: „Госпожо съдия, ако аз не бях откраднал тръбите циганите щяха да направят това“.
32
Общата е обслужвала дъртаците от политбюро, с морал по нисък от тоя на порно звездата Чичолина, което пък я издига кариерно в импексовата партия. Съдбата на всяка шафрантия е белязана за цял живот, докато Славуца е рожба на гей парада!!
33
Тя и Славуца е обслужвала, ма резани величия, кат Другаря Меди Доганов и Сие.
34
На предстоящите избори червените крадци ще бъдат бити като маче у дерек, а европейските българи ще ликуват. бг
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Каквото и да си говорим и да си пишем Харизанов е единствения умен и интелигентен човек в ГЕРБ.С ниво над всички други от тази партия.
37
отговор на коментар
Здр Heд, след "дълга" почивка съм отново на линия, в момента взимам поpедната си линийkа :-о
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
Eй Xаpизан, с тази рoзова ризkа хaлкaта ти ще стане гeврeкоподобна Eй Xаpизан, с тази рoзова ризkа хaлкaта ти ще стане гeврeкоподобна :O
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
41
Тоя пропадняк е преносител на герберастка чума.
42
като изключим комплекса на този анализатор от Мая, за Слави ще кажа, че по принцип на мен ми изглежда лявоцентристки настроен. И като произход и като политически тези, за повече власт на народа и тн. Вече дали ще има анализатори, които да му помогнат да се позиционира в идейното пространство е друго или ще му гледат сеира. Но партията е представителство на първо място и след това РЕШЕНИЯ на конкретни проблеми(ако имаш власт).
43
Харизан пандиз пак се появи на хоризонта.Той, обаче е направо безплатен цирк на ,, Буда,,А що се касае за зависимости,то вече Русия няма да е зависима от българско свинско месо,и Китай е близо!
44
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
45
Просто просто казах истината за тоя ШМЕКЕР.
46
За пореден път на местните избори ще ви купим колело другари ! Ама друг път ! Умирисали сте се на земя Нинова ви приготви свещичката ! Затова така хапете пожарникарския маркуч ! Да ви е сладко за пореден път !
47
Пак алабализми от Жоро Тръбъта
48
Крадецо на тръби ти си по прост от тях!
49
Каквото и да изръси един необразован крадец на милиони няма никакво значение и тежест, никой не го отразява и бръсне за слива
50
Ей боклук Харизан кога ще си покажеш дипломата за основно образование от Софийския затвор а???????????
51
Както изглежда тези ГЪРБавите пак ще карат колело,а тъй товарищ ще си бършеш сополите като циганче пред Сладкарска витрина,Ѝ за пореден път ще налапаш Щуцера ба Пожарникарския маркуч не само ще ти Е сладко но ще те Поизмие отвътре празната Чутура,че няма мляко е има само ШЕРБЕТ от който нищо не става освен за охлаждане на страстите които както се вида са във повечко.Рапорт даден,другарю Дружинен командир........????
52
Harizanov v sluchaiat e prav. Jenka nervna, narod nerven i dva ostri kamaka kato se saberat brashno ne meliat, kato kanibal. Sa. Slavun, iska na snejka da osiguri jivot do starini, na lubovnitzata 20 godini, starata lubov 10000 lefceta, kokola, vseki se bori, i kuceto lae, no kato mu podhvarlish i spira da lae. Shte ima i mladi ot van neglasuvashti i babi s pravnuceta neglasuvashti, ne mojem ni kazvat te, edno shokoladche da im kupim hohoho
53
Не бери грижа ! Месечния доход ми е 2300 в най голямата фирма за безалкохолни напитки бе пезевенк ! Казва се ККХБК ! Виж в чичо Гугъл ако имаш на село Интернет ! И се научи да пишеш грамотно в ПИК . Тук не е за слабоумни !
54
отговор на коментар
То и на предишните избори водехте убедително ама ко стана ?
55
ИРИНА-БОГИНЯТА ЕДНА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА. ИРИНА "ЗВЕЗДИТЕ" СИ ГИ НАРЕДИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗРЕДИ. ТЯ УРЕДИТЕ ВЗЕ ДА ПОЛЗВА, ЗА ДА ПОДРЕДИ ВСИЧКИТЕ ЗВЕЗДИ И ПЛАНЕТИТЕ ГИ НАТОВАРИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗТОВАРИ, ЗА ДА УРЕДИ ВСИЧКИТЕ БЕДИ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.
56
ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 25877
архив

Програма на пернишките дискотеки: Понеделник: латинопарти – бой с ножове; Вторник: БГ парти – стрелба с пистолети; Сряда: Lady’s Night – масово сбиване заради жена; Четвъртък: ретро парти – бой със столове и бутилки.

няма нови новини
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
сега
1229
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Издателство "Милениум" хит на панаира на книгата в София още от първите минути - вижте шедьоврите със сензационни отстъпки за Коледа (СНИМКИ)
x
ТРЕВОЖНО: Ледниците в Аляска отстъпват с рекордни темпове
x