Георги Харизанов пред ПИК TV: За каква антикорупция говорим?! Асен Василев влезе с една гарсониера в политиката, а осъмна собственик на голяма сграда в центъра на София (ВИДЕО)

Епицентър

Георги Харизанов пред ПИК TV: За каква антикорупция говорим?! Асен Василев влезе с една гарсониера в политиката, а осъмна собственик на голяма сграда в центъра на София (ВИДЕО)

201491
преди 5 часа
Георги Харизанов пред ПИК TV: За каква антикорупция говорим?! Асен Василев влезе с една гарсониера в политиката, а осъмна собственик на голяма сграда в центъра на София (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Присъствието на трима действащи кметове в листите на ГЕРБ, показва ангажимент, желание за мобилизация и за сериозно участие в тези избори, не проформа. Това е опит да се изцеди максимумът от градове, в които имаше голяма активност на местните избори и кметовете бяха избрани с голямо мнозинство, а на парламентарни избори първо, че има по-ниска активност и второ, че резултатът на ГЕРБ не съответства с тези на местните избори. Така коментира присъствието на трима кметове на ГЕРБ, като водачи на листи в Бургас, Стара Загора и Смолян, Георги Харизанов в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV.

препоръчано

По думите му този дисбаланс на резултати в тези градове прави впечатление и затова ГЕРБ сега ще работят в тази посока. Според него това, което е много важно и се пропуска от много хора е, че ГЕРБ е останала единствената солидна и професионално работеща партия на терен.

"В много партии през годините се получи разделение, което беше емблематично при Корнелия Нинова, като лидер на БСП. Разделение между местна и централна власт, между кметове и депутати, между тези в малките населени места и онези в София. Деление по много различни оси и желанието на Борисов да ангажира представители на местната власт в работата за парламентарни избори, освен всичко друго е и един от инструментите за запазване на единството в партията и тя да продължи да работи като отбор", допълни политическия наблюдател. 

По думите му присъствието на нови лица в политиката през последните години са се превърнало в самоцел. Според него от мерака за нови лица в политиката са влезли много хора, които нищо не разбират от политика. 

"Влязоха лица, които една две години се учеха и гледаха да не се загубят докато си търсят кабинета, когато сутрин отиват на работа. Силно съм скептичен към нови лица, които са успешни в частния си бизнес и изведнъж решават да го зарежат и да станат чиновници за 3000 лв., заплата. Няма логично обяснение за това нещо, освен ако не са достигнали до една пределна възраст, която по благородния пример на западните политици които да кажат "обществото ми даде достатъчно и аз е време да върна на обществото и да послужа на страната си". Този романтичен разказ го нямаше последните 2-3 години и се нагледахме на нови лица. Киро е ново лице, и Асен е ново лице и Венко Сабрутев е ново лице и с тези нови лица, по-добре да си гледаме старите", смята Георги Харизанов.

По думите му няма политическа логика да махнеш някой с качества, експертиза, опит, контакти и познанства одобряван от обществото и да го смениш просто за да има ново лице. Според него, освен всичко друго, има и известен дефицит на млади хора, които да показват политическа ангажираност, качества, експертиза и заряд.

"Този дефицит се усеща навсякъде и във всички политически партии, дори в ГЕРБ, която за разлика от останалите има и голяма, силна и работеща младежка организация. За разлика от другите партии, ГЕРБ в годините е била партия с най-младия евродепутат, най-младия заместник-министър, най-младия кмет и най-младите общински съветници. ГЕРБ има последователна политика в тази област, но и при нея в последните години се забелязва дефицит на млади хора, заради които за си заслужава някой от утвърдените политици да бъде сменен", категоричен е Харизанов. Според анализатора, изказванията на Венко Сабрутев в телевизията днес показват, че е "грешка коалицията с ГЕРБ", а партии като ПП и ДБ губят смисъл да са изобщо в политиката. Той припомни, че в продължение на една година същите хора са опитвали да обяснят на обществото, че това не е коалиция и няма нищо общо с коалиция. 

"Венко Сабрутев е една от причините да не е самоцел избирането на нови лица в политиката - той е един от негативните примери. Като го видите него и ви става ясно защо не трябва да има просто нови лица в политиката. Първо много ще се посмеем на откритието му за коалицията, но втория по-голям проблем е, че все повече се губи смисъл да се гласува за тяхната политическа сила. Очевидно е, че няма да са първи, очевидно е, че вече нямат никакъв шанс да имат сериозно политическо присъствие. Казват, "ако гласувате за нас, ще се приемат анти корупционни закони, които не казват с кого ще приемат. Ще имат някакви 30-40 депутати и добре, какви анти корупционни закони ще гласувате с тях? За антикорупция ни говорят всички тези хора, при които един Асен Василев влезе с една гарсониера и 50 000 лв., в политиката, а просто Киро ни обясняваше, че Василев имал милиони в частния си бизнес. Една година по-късно Асен Василев осъмна собственик на огромна сграда в центъра на София. Ако тези хора ще ми говорят за антикорупция предпочитам да не ги слушам въобще", заключи Георги Харизнов. 

Целия разговор гледайте във видеото:

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: За каква антикорупция говорим?! Асен Василев влезе с една гарсониера в политиката, а осъмна собственик на голяма сграда в центъра на София (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: За каква антикорупция говорим?! Асен Василев влезе с една гарсониера в политиката, а осъмна собственик на голяма сграда в центъра на София (ВИДЕО)
ново
Днес: 106
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК