Вход
София
Времето в София 2 o C

Георги Харизанов: Румен Радев, старата манджа с Барселона и безсилието на компроматите

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 17
Починали: 8
Заразени: 359

Георги Харизанов: Румен Радев, старата манджа с Барселона и безсилието на компроматите

на 29.02.2020
59375
0
Георги Харизанов: Румен Радев, старата манджа с Барселона и безсилието на компроматите

Защо точно сега?

Защо старата манджа с Барселона се претопли за пореден път точно сега, след като я дъвкахме и с двете каки, и с обвиняемата Елена Йончева, и с Биволи, крави и всякакъв друг добитък?

Нека се опитаме да начертаем една последователност от събития, белким си отговорим на този въпрос:

Нямам нито намерение, нито желание да ви казвам какво да мислите и каква е логиката на така описаната последователност от събития, уважаеми читатели. Няма и нужда.

Не търсете в каталунския сепаратиски червен парцал нещо по въпроса за това, че широко отразената и интервюирана от тях Елена Йончева е обвиняема за бъркане в гърненцето на КТБ и е съдружник с издирвания Цветан Василев чрез едно от най-активните в точенето на банката SPV (дружество съ специална цел), което кой знае защо й е наляло стотици хиляди левове в обща сметка. За филми за ТВ7, казва Йончева. Е защо не ги плаща ТВ7 бе, госпожа? Нито дума.

Не търсете в каталунския сепаратистки червен парцал нито дума за това, че собственикът на прословутата къща, Александър Чаушев, прекратява бизнес отношенията си с Валентин Златев 9 (девет) години преди покупката на въпросния имот. Важното е да пише „ЛукОйл“ и че Борисов някога играел карти със Златев, за да се получи статията и да има шум. И защото така пише в сигнала на видинските пациенти от БОЕЦ и на обвиняемата Елена Йончева, разбира се. Нито дума.

Не търсете в каталунския сепаратистки червен парцал нито дума за това, че спомената кипърска офшорка оперира бизнесите на споменатия Йордан Христов в Приморско отпреди създаването на правителството „Борисов-1“. Елементарно търсене в гугъл показва и инвестициите на Йордан Христов в Приморско, направени чрез тази офшорна фирма, и споровете между него и тогавашните общинари, и интервютата, които самият Йордан Христов е давал много преди Бойко Борисов да стане министър-председател за пръв път. Нито дума.

Прочее не е сигурно доколко укорим е вестникът, собственост на мистериозно забогатял на 28 години „предприемач“, забъркан в поредица от публични скандали. Публикуването на статии срещу заплащане е право на всяка една частна медия и финансовото „стимулиране“ на внезапен интерес към дадена тема не е интересно. Имал – дал, могъл – взел. На всички, които ще подскочат на тезата за платена ПР активност, бих задал един простичък въпрос: Кога беше последният път, когато в чуждо издание в далечна нам страна излезнаха 8 (осем) статии за България в два поредни дни? Благодаря.

Не е сигурно и доколко укорими са клетите Елена Йончева и Иво Христов и пригласящата тяхна прислуга Георги Готев. Хората започнаха политическите си кариери при Румен Радев. Намериха си препитание, настаниха се по кабинетчета, уредиха си добри чиновнически заплати в евро и са решили да върнат жеста на човека, спасил ги от измъчените им телевизионни кариери. Е, върнаха го, та се не видя. Мечешка услуга с прозрачни цели и поръчители, предизвикала обратен ефект с досадата си.

Проблемите, които подобни помиярщини и парцаливи номера създават обаче, са много по-сериозни и излизат много извън ограничената комплексарска битност на Румен Радев, а именно:

-         Ефектът на лъжливото овчарче. То не бяха острови, не бяха къщи в Холивуд, не бяха къщи в Барселона, не бяха швейцарски сметки. Медийните боклуци като сайтовете на Бабикян създават усещане у все по-голяма група от хора, че всъщност нищо не е вярно. А в морето от помия, създавана от подобни нищожества, все по-трудно се „хващат“ истината, важните новини и реалните факти, касаещи корупция.

-         Култивирането на омразата. Покажи на хората скъпи вещи, покажи на хората скъпи имоти, убеди ги, че това са техните пари, и се наслаждавай на първичните им реакции. Непознати хора се обиждат, заплашват и кълнат заради политически пристрастия. Непознати хора пожелават смърт и болести на други непознати хора само защото симпатизирали на трети непознати хора. После пак се чудете защо децата ни се бият пред камерите на телефоните си или защо се ограбват до голо насред софийски автобус. Нека се намразим още.

-         Убийството на фактите. Подобни парцаливи акции постепенно доубиват фактите като единствен фундамент на истината и като единственото, което всъщност има значение. Фактите, че прословутата къща е на Александър Чаушев, нямат никакво значение, след като хор от червени истерици и обикновени медийни проститутки твърдят, че е на Борисов. Документите да нямат значение. Данните да нямат значение. Фактите да нямат значение. Важна ще е пропагандата, важно ще е оплюването на врага, важно ще е червените истерици и бабикянчетата да се доберат до власт, кабинетчета и пари. На всяка цена.

Такава ли светлина искахте, господин Радев? За такива морални стандарти, за такава борба със статуквото и за такъв нов тип управление ли дойдохте на власт?

Време е за радиомълчание. И ваше, и на всичките ви помагачи.

Засега временно, а след изборите догодина – завинаги.

 

 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че държавата в лицето на Бойко Борисов, кабинета, проф. Мутафчийски и целия извънреден щаб се справя адекватно с коронавируса?
Общо гласували: 32965
архив

Първолак пита майка си:
- Мамо, защо Асанчо циганина от 2 „а”, като дразни всички, никой не го бие?
- Защото баща му е в IX клас...

няма нови новини
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
сега
1729
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Правителството с важни решения за актуализацията на бюджета
x
ВНИМАНИЕ: Недоспиването увеличава риска от психични проблеми за децата
x