Георги Харизанов скочи на Радев: Хайде батките от НСО вън!

Политика

Георги Харизанов скочи на Радев: Хайде батките от НСО вън!

54779
на 11.07.2020
Георги Харизанов скочи на Радев: Хайде батките от НСО вън!
Автор:   ПИК

Хайде батките от НСО вън, господин пряко отговорен за тях президент на републиката. Хайде батките от НСО вън, пък после ще говорим. Това заяви пред Би Ти Ви анализаторът Георги Харизанов. Повод за емоционалния му коментар бяха думите на държавния глава, който самозабравено нарече българската прокуратура "мафия".

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Харизанов заяви: "Призовавам президента да престане с приказките и да се захване с делата. Първите мутри са тези от плажа. Този човек е избран, за да управлява, а не да оглавява протести".

Георги Харизанов коментира и динамичната ситуация, развила се след скандала с охраната от НСО в черноморския парк "Росенец".

"Категорично - протестът на хората след скандала в парк "Росенец" е справедлив", заяви той и подчерта, че подобна "политическа акция" е постигнала целта си само и изключително заради наглото поведение на служителите на НСО.

Харизанов припомни, че законът повелява - президентът да осъществява контрола върху тази служба. Вчера държавният глава отрече да има правомощия над НСО, днес той поиска оставката на шефа на службата - ген. Красимир Станчев.

Според Георги Харизанов в цял сват има служби с функциите на НСО. "Темата е в правомощията и в начина, по който въпросната служба си върши работата. Има нужда от охрана на официални лица, разбира се. Така че този въпрос е излишен. Работата е как тази служба функционира и кой носи отговорност за отвратителни постъпки като тази в "Росенец". Хубаво е, че се прецизира търсенето на отговорността", отбеляза той.

Харизанов изтъкна: "За разлика от президента, правителството не е изпаднало в лицемерната позиция да говори едно, а да върши друго. Ние му плащаме заплатата на президента".

Той заяви още: ДПС е политическа партия, която през годините е успяла да окрупни своя електорат и да му даде нови сили. Силно се надявам да не се намираме в пореден епизод от сериала "Някой напада ДПС". Защото сме го гледали твърде често през годините".

"Нека не бъркаме електората с личната охрана на господин Доган. Всички знаем за опита за атентат срещу него, всички знаем по каква причина той попадна в списъка на охраняваните лица. Но се поражда усещането, че законът не е равен за всички", коментира анализаторът.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 144
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК