Георг Георгиев: Бойко Борисов трябва да е премиерът на ГЕРБ! Промени ще има на конгреса след месец

Акценти

Георг Георгиев: Бойко Борисов трябва да е премиерът на ГЕРБ! Промени ще има на конгреса след месец

46293
на 13.04.2021
Георг Георгиев: Бойко Борисов трябва да е премиерът на ГЕРБ! Промени ще има на конгреса след месец
Автор:   ПИК

Лично моето мнение е, че премиер на евентуално ново правителство на ГЕРБ трябва да е лидерът на партията - Бойко Борисов. Това заяви току-що зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

препоръчано

Лидерът на младежката структура подчерта, че председателят на партията трябва да поеме отговорност и това е нормална практика.

"ГЕРБ е единствената политическа сила, която е в готовност да състави правителство и в името на стабилността на държавата ще го направи", отсече Георгиев.

"Следващият месец ще има конгрес на ГЕРБ и тогава ще има структурни промени. Където има някакви пропуски, ще има промяна. Повече от месец по-рано да се коментират тези неща. ГЕРБ никога не са се опитвали да скрият отговорността си за действията си. В сравнение с тайните, които изобилстват в другите политически формации, ние направо сме експонирани пред очите на публиката. Смяната на зам.-председатели е в приоритета само на председателя", каза Георгиев.

Според него със сигурност ще има промени, обстоятелствата се променят и налагат визия, която да бъде адекватна на реалността.

Направен е анализ на резултата за изборите и когато става въпрос за вина става въпрос за нещо негативно. „При политическа партия ГЕРБ не мисля, че можем да говорим нещо негативно“, категоричен беше Георг Георгиев. Той призна, че повече трябва да се вслушват в гласа на избирателите.

"Чакаме да се конституира Народното събрание. Два пъти питахте институцията от която зависи това и два пъти не получихте отговор", добави той, визирайки президента Румен Радев, който вчера не назова кога смята да свика новото Народно събрание и каза, че изчаква ЦИК да обнародва резултатите от изборите. Това вече е факт, след като те са публикувани в "Държавен вестник".

По думите му, държавата в момента се нужда от стабилност, последователност и действия, които да изведат страната от кризата и да помогне да се справим от последиците. В ГЕРБ осъзнават каква тежест стои на плещите на политическата партия, а това, което следва да се направи е не прости политическо оцеляване, а представа за бъдещето.

Според него спечелилата партия трябва да излъчи и председател на Народното събрание. "Малко е странно, че към ГЕРБ да се задават всички тези въпроси, а останалите политически сили, които претендират към властта, трябва да отговорят на същите въпроси", настоя Георгиев. В момента, който мандатът бъде връчен, ще има и преговорен екип, който да разговаря с останалите партии.

"Ако Станислав Трифонов вземе мандата и поиска да сформира правителство, ще го подкрепим", потвърди позицията на ГЕРБ лидерът на младежката структура. Той обаче подчерта, че преди всичко се чакат решенията на президента и не е ясно коя ще е третият мандатоносител, ако се стигне до там.

Сподели:
Бомба x
Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това