Вход
София
Времето в София 11 o C

ГЕРБ-Банско с гневна декларация: Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник

ГЕРБ-Банско с гневна декларация: Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник

на 24.09.2020
10963
0
ГЕРБ-Банско с гневна декларация: Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник
Автор: ПИК
24.09.2020
0
10963

Структурата на ГЕРБ в Банско излезе с остра декларация срещу бившият кмет Георги Икономов, който загуби последните избори, но пък успя да стане общински съветник. Само преди дни обаче той реши да се присъедини към партията на Цветан Цветанов, но очевидно няма намерение да напуска сладкия си пост, спечелен благодарение на ГЕРБ. 

Ето какво пишат в декларацията от ГЕРБ-Банско: 

ГЕРБ-Банско призовава Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник. След подаденото от самия него заявление за напускане на партията, г-н Икономов трябва да извърви докрай пътя на честта и да се оттегли и като общински съветник в местния парламент. С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е общински съветник само и единствено защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност.

Като бивш кмет на Банско, той е задължен пред своите съграждани и избиратели да поеме отговорност за промяната в своята партийна принадлежност. Всичко останало би могло да се тълкува като подмяна на вота на гражданите и отхвърляне на високия морален стандарт в политиката, който г-н Икономов като дългогодишен член на ГЕРБ е спазвал!

Разбира се, г-н Икономов има право да се присъединява към други проекти и да заема позиции, различни от тези на ПП ГЕРБ, но в никакъв случай няма да допуснем демократичният избор на хората в Банско да бъде потъпкан.

Още веднъж настояваме за незабавната оставка на Георги Икономов като общински съветник, за да бъде съхранен високият морал в политиката. Благодарим му за всеотдайната работа през годините за Банско и ГЕРБ и му пожелаваме успех в новите му политически начинания.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34715
архив

Попитали радио Ереван какво е журналистиката. - Ами съобщават, че лорд Джон е умрял за онези, които никога не са знаели, че лорд Джон въобще е живял.

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x