ГЕРБ и Борисов помитат всички, но проф. Герджиков...

ТЕМА

ГЕРБ и Борисов помитат всички, но проф. Герджиков...

178806
на 15.10.2021
ГЕРБ и Борисов помитат всички, но проф. Герджиков...
Автор:   Данка Радева

Най-новите данни на Центъра за анилизи и маркетинг показват размазваща, почти 9-процентна преднина на парламентарния вот за ГЕРБ пред втората партия БСП.

препоръчано

Пак такава разлика дава и друга авторитетна агенция - "Екзакта".

Ето това постигна хунтата на Радев с изчегъртването. Такъв е (анти)ефектът от масовите чистки, публичното дамгосване, репресиите над инакомислещи.

След месец, на самия вот, заради чудовищната инфлация, протестите и провала на кабинета в битката с ковида авансът вероятно ще скочи още, може да стане двуцифрен!

Избирателят вече се вразумява и вижда разликата - как живееше при Борисов, как живее сега, каква жестока зима го очаква. Вижда, че токът от 70 скочи на 500 лв. Олиото - от 3 на над 7 лв. Вижда, че хлябът закова 2 лв., а прогнозата за бензина е 4 лв. литъра за най-масовия до пролетта.

Окуражаваща новина за постепенната нормализация на българската политика е и твърдата констатация, че тъй наречените "мутри" на Мая Манолова повече няма да помиришат парламента. Мая ще трябва пак да лежи във фоайето на НС, за да измоли секунда медийно внимание в новините.

Във вота за президент ситуацията е друга. Радев е с 49,5 на ръба на победа още на първи тур. Проф. Герджиков е с 22,3, което - забележете!, е ПОД парламентарния резултат на ГЕРБ.

Това означава, че симпатизантите на ГЕРБ не припознават изцяло този кандидат за свой. Нещо, за което ПИК предупреждава от седмици, а някои ни обвиняват, че "разколебаваме" вота.

Не, не го разколебаваме ние. Разколебава го самият проф. Герджиков с изявлениета си, че НЕ Е КАНДИДАТ НА ГЕРБ, че бегло познава Борисов, който имал "много грешки във времето"...

Говоренето на иначе блестящия професор, философ, ерудит, интелектуалец, трябва да се "обърне". Не към опонентите, а към своите! Нека постигне 100 процента мобилизация първо в ГЕРБ, после да ухажва "десните", които не са никакви "десни", а радикално леви опортюнисти. 

Крайно време е проф. Герджиков да застане рамо до рамо с Борисов, да обикаля заедно с него из страната, да се среща с избиратели, да излезе от стерилността и баналността на телевизионните студиа и казионните приказки за някакво абстрактно "обединение".

"Обединение" - да, но първо трябва да бъде артикулирана публично оценка за конституционните нарушения на Румен Радев по време на целия му мандат. И това е една от мисиите на проф. Герджиков, това очакват от него демократично мислещите българи. 

Сподели:
Бомба x
Причини да се чувствате като в капан във връзката си Причини да се чувствате като в капан във връзката си
ПИК TV x
Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО) Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това