ГЕРБ: Никой да не пипа увеличението на полицейските заплати

Избори

ГЕРБ: Никой да не пипа увеличението на полицейските заплати

46963
преди 4 часа
ГЕРБ: Никой да не пипа увеличението на полицейските заплати
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Двамата бивши вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзийски увериха най-големия синдикат в МВР, че партията държи на позицията си от февруари

препоръчано

Двамата бивши вътрешни министри от ГЕРБ в третото правителство на Бойко Борисов - Младен Маринов и Христо Терзийски, проведоха традиционната предизборна среща с най-големите синдиката в МВР и в системата на затворите. Като представители на ГЕРБ те са били информирани за сериозно напрежение сред полицаите и надзирателите заради липсата на яснота дали в бюджета за 2025 г. е предвидено увеличението на техните заплати, прието от парламента по изричното настояване на народните представители от ГЕРБ.

"Увеличението на заплатите на българските полицаи да бъде записано в държавния бюджет за 2025 г., така както беше гласувано през февруари от Народното събрание по предложение на народните представители от ГЕРБ. Държим на тази позиция особено след твърденията на бившия финансов министър Асен Василев и на експремиера Денков, че дупка в бюджета няма", заяви Младен Маринов по време на срещата, провела се по покана на СФСМВР и на Синдиката на служителите в затворите.

"Нашата категорична и ясна позиция е, че социалните политики и увеличението на доходите на полицаите и надзирателите трябва да намерят своето продължение в бюджета за 2025 г. и в работата на 51-то Народно събрание. В много случаи тяхната професионална дейност е съпроводена с рискове за живота и здравето им, за което те трябва да получават и съответното адекватно възнаграждения", допълни Маринов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО) ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО)
ново
Днес: 101
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК