ГЕРБ приключва, ако стане масовка на Слави и победените

ТОП НОВИНАТА

ГЕРБ приключва, ако стане масовка на Слави и победените

218037
на 13.04.2021
ГЕРБ приключва, ако стане масовка на Слави и победените

Депутати от ГЕРБ обясняват, че може да подкрепят чуждо правителство, за да има „стабилно управление“, но няма да прекрачат определени „червени линии“.

препоръчано

Звучи странно и несъразмерно с вота, който партията на Борисов получи.

Сигурно е някаква уловка или ирония. 

Защото няма такава формула – да подкрепиш правителство, НО...

Ако подкрепиш даден мандат, не твоя собствен, автоматично ставаш част от правителственото мнозинство. Без уговорки. Даже и да не си излъчил министри. Съответно си съотговорен с решенията на правителството, политиките, програмата, последствията от тях.

Проф. Мишо Константинов смело прогнозира, че ще бъде излъчено управление с втория мандат, подкрепено от всички.

Дано не е прав, защото това би означавало ГЕРБ да гласува за кабинет, посочен от Слави Трифонов. Може би под негово ръководство.

И кому е необходимо това? При всички случаи, не на тези близо 900 000 българи, дали бюлетините си за Борисов. Дали те биха го преглътнали и оправдали?

Аргументът “стабилно управление” е клише. Абстракция. “Стабилно” за кого? За партиите на чалгата – може би, не за останалите. Още по-малко за “целия народ”. Безпринципността не означава стабилност. Стабилност е, когато оставаш верен на себе си. Стабилност е, когато управлява електоралният първенец. 

Гласуваш за ГЕРБ, за да получиш Слави Трифонов и Мая Манолова?

Не звучи „стабилно“. Не вещае помирение, нито добро за България.

Ако вариантът на ГЕРБ за правителство не бъде приет, политическият морал изисква Борисов да излезе в твърда опозиция и да отива на нови избори. С гордо вдигната глава.

Тия измишльотини с “десетте депутати, дето да им ги дадем, щото не знам си к’во...” няма да минат. Звучат като обезличаване и като страх от служебен кабинет на Радев.

Откъде накъде партията с най-висок резултат ще се превръща в масовка на победените?

Госпожи и господа новоизбрани депутати от ГЕРБ, смятате ли, че това е признак на достойство? Дали после пак ще се намерят наивници да ви гласуват? 4 години ще си кютате и ще си прибирате заплатките в шизофренията “хем опозиция, хем съуправляващи” на Бай Чалга?

Кютайте си, но следващ път няма да има. Да не говорим, че след такава колаборация Радев си гарантира нов мандат. Президентските избори са твърдо изгубени.

Има компромиси, но има и компрометиращи компромиси. От “протестите” насам почнахте често да прибягвате до вторите. По-ниският ви резултат в София се дължи и на това, вероятно.

Оставяш месеци наред столицата в лапите на улични терористи, а после искаш препотвърждаване на доверието?

Е, всяка „толерантност до глупост“ си има цена. А прекален светец и Богу не е драг. Правете каквото трябва, пък да става каквото ще. 

При всички случаи посланията на избирателя са пределно ясни:

1. България трябва да се управлява от коалиционно правителство.

2. За да бъде представително, това правителство трябва да бъде излъчено и лидирано от ГЕРБ, тъй като това е партията със значително по-голям вот от всички останали.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 207
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това