ГЕРБ - брифинг след брифинг...И? Ще съберете ли посланиците, сигнализирахте ли Брюксел, ще напуснете ли НС, защо предавате протеста?

НАЙ-ВАЖНОТО

ГЕРБ - брифинг след брифинг...И? Ще съберете ли посланиците, сигнализирахте ли Брюксел, ще напуснете ли НС, защо предавате протеста?

251233
на 04.05.2021
ГЕРБ - брифинг след брифинг...И? Ще съберете ли посланиците, сигнализирахте ли Брюксел, ще напуснете ли НС, защо предавате протеста?
Автор:   ПИК

ГЕРБ с брифинг след брифинг на Светли понеделник.

препоръчано

И?

Сутринта Борисов понятно и артистично, в свой стил, обговори цялата ситуация.

Да, безпрецедентно се посяга на конституционното право на избор.

Да, машинното гласуване е нонсенс, какъвто няма никъде в Европа.

Да, всичко се върши в услуга на кандидат-президента Радев.

Да, той се сдобива с персонална ЦИК.

Да, следващият вот е предизвестен провал, целта е кабинетът на Радев да управлява дълго…

Но всичко това вече и сами го проумяхме.

Има нужда не от констатации, а от действия. С призиви за стабилност и отговорност едва ли ще стане. А чувството, че ГЕРБ е в изолация, изтикан в ъгъла, се засилва. И че се държи просто като мрънкащ художествен критик на действителността и "лошите" отсреща. Логорея някаква. 

Очаквах от Борисов да предложи решение. И да каже на притеснените българи какво мисли да прави оттук нататък, за да осуети погрома над демокрацията.

Например – ще събере ли посланиците на държавите от ЕС и НАТО и ще алармира ли официално за своеобразния преврат, който се извършва у нас. И то в полза на Русия.

Ще активира ли евродепутатите си в Брюксел, които да залеят партньорските партии и институции с информация за случващото. Защо не направят брифинг в сградата на европарламента и еврокомисията? Защо не поканят най-големите световни медии? Защо не си уредят участия в някои от тях?

Защо да не инициират и проекто-резолюция, която да изкоментира процесите тук?

Няма ли да е по-честно депутатите от ГЕРБ още в сряда сутрин да обявят, че веднага напускат опозорилия се парламент? Вярно, на този парламент му остават още ден-два живот, но една подобна декларация би имала символен характер.

Няма ли депутатите и ръководството от ГЕРБ да обявят, че подкрепят инициативата на стотици граждани във фейсбук, които готвят протест пред президентството? Протест срещу президента, който пробута Изборен кодекс, обслужващ Сараите и Ахмед Доган чрез увеличените секции в чужбина. 

Борисов не искал протести, запушвало се ларгото…И забранил на своя актив да ходи на митинга. 

А цяло лято не се ли запушваше? Кой го остави да се запушва? Що сме на тоя хал сега?

Няма да е зле оттук нататък: по-малко приказки, повече действия, повече твърдост. 

Не виждам ясна концепция от страна на ГЕРБ как може да се окаже съпротива срещу надвисващата диктатура. Нормалните хора, които са стреснати от безбожието, безродието и чалгата, пак са оставени да се спасяват поединично.

Другия път част от тях няма да гласуват за ГЕРБ, защото ще са разочаровани. Това не е гадателство, а обосновано предположение.

А репликата към Десислава Атанасова "няма да обжалвате кодекса в КС, да се види колко са зле", последвана от "айде, от мен да мине, обжалвайте", оставям без коментар. 

Да не се лъжем - така няма да стане. С брифинги, монолози с вътрешнопротиворечащи си тези и внезапни включвания по "Севда ТВ". И с фактическо съучастие в дейността на най-позорното Народно събрание в българската история. 

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това