ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Валентина Дерменджиева, Пещера Необходими продукти: 1 агне 2 ч.ч. ориз 2 връзки пресен лук 2 връзки магданоз 1 пакетче масло – 125 г 300 г гъби печурки сол черен пипер червен пипер джоджен Начин на приготвяне: Дреболиите на агнето се нарязват на ситно и се сваряват. Сварените дреболии се запържват в сгорещено 1/2 масло заедно с пресния лук (нарязан на ситно ) и печурките (нарязани на филийки). Добавяме ориза, запържваме го 3-4 мин, добавя се 1 ч.ч. бульон от дреболиите. Сместа се овкусява със сол, черен пипер, пресен магданоз и джоджен. Агнето се поставя на ръжен (за предпочитане от липа), заковава се стабилно на ръжена и се пълни с оризовата смес. Зашива се, посолява се и се намазва цялото с другата 1/2 от маслото и червен пипер. Пече се на жар от сухи лозови клонки в продължение на 5-6 часа, като се върти непрекъснато. За предпочитане в компанията на близки и приятели! Най-вкусно става с много гости!