"ГЕРЕНА ОТИВА В ИСТОРИЯТА: Разкриха подробности за новия стадион на Левски

Футбол

"ГЕРЕНА ОТИВА В ИСТОРИЯТА: Разкриха подробности за новия стадион на Левски

9829
преди 5 часа
ГЕРЕНА ОТИВА В ИСТОРИЯТА: Разкриха подробности за новия стадион на Левски
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Стадионът на Левски - “Георги Аспарухов“, в този си вид ще отиде в историята, съобщава “Мач Телеграф“. Новият дом на “сините“, който ще се издигне на неговото място, ще има и ново разположение.

препоръчано

Централната му трибуна ще бъде успоредна на бул. „Ген. Владимир Вазов“. Така Сектор Б ще бъде разположен за запад, В – на юг, а Г – на изток.

Чужденците са изчислили, че така ще се отвори далеч повече място за помощните съоръжения, които ще ползват „сините“.

“Герена“ е планиран с капацитет от 22 000 – 23 000 места (б.р. в момента те са под 20 000), а отдолу ще има и подходящи за бройката паркинги. Освен това се очаква да бъде построен сравнително бързо – за 2,5 – 3 години. Разбира се, пистата, която оцеля около част от секторите, ще изчезне напълно.

свързани новини

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК