Германия извърши геноцид в Намибия

СВЕТЪТ ДНЕС

Германия извърши геноцид в Намибия

5518
на 09.07.2015
Германия извърши геноцид в Намибия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Германия извърши геноцид в Намибия, заяви председателят на Бундестага Норберт Ламерт, цитиран от Франс прес.

препоръчано

В статия, публикувана в седмичника "Цайт", Ламерт използва тази квалификация за масовото избиване на представители на народностите хереро и нама в южноафриканската държава от германската императорска армия преди един век.

"От гледна точка на сегашните правила на международното право, потушаването на бунта на хереро е било геноцид", пише председателят на долната камара на германския парламент, уважавана фигура в Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел. Той припомня, че десетки хиляди представители на двете народности са станали жертва на германската колонизация в периода 1884-1915 г. - в резултат не само на въоръжени действия, но и на лишаване от храна и вода, както и в концентрационни лагери.

От 2011 г. Германия върна на Намибия черепи на бойци хереро. Навремето те били взети в Берлин за опити, които да докажат превъзходството на бялата раса над чернокожите.

По случай навършването на един век от края на германската колонизация на Намибия, германски асоциации и опозиционни партии призоваха правителството да признае, че страната е извършила геноцид.


Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Мермерски хвърли бомба за възможна сглобка след вота: Ако Тръмп спечели изборите, много по-възможна става коалиция между ГЕРБ и... (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Мермерски хвърли бомба за възможна сглобка след вота: Ако Тръмп спечели изборите, много по-възможна става коалиция между ГЕРБ и... (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК