Германия издирва украински водолаз заради взривяването на "Северен поток"

Европа

Германия издирва украински водолаз заради взривяването на "Северен поток"

16376
на 14.08.2024
Германия издирва украински водолаз заради взривяването на Северен поток
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Германия е издала европейска заповед за арест на украински водолаз във връзка с разследването на саботажа срещу газопроводите "Северен поток" в Балтийско море, съобщават ДПА и Ройтерс, позовавайки се на свои източници.

препоръчано

Заподозреният е инструктор по гмуркане, като се смята, че той е бил част от екип, взривил газопроводите в Балтийско море, според информация, огласена от вестниците "Цайт" и "Зюддойче цайтунг", както и от телевизия А Ер Де. През юни Германия е поискала от Полша да арестува мъжа. 

Германската федерална прокуратура отказа да коментира публикуваната в медиите информация. Полската прокуратура също отказа коментар, предаде БТА.

Списане "Шпигел" съобщи, че според наличната информация, заподозреният вече е напуснал Полша, отбелязва "Труд“.

Освен него при разследването на предполагаемия саботаж са идентифицирани още един мъж и една жена, също украинци и инструктори по гмуркане. Засега обаче не са издавани заповеди за техния арест.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК