Германия изпрати в Украйна бойна техника и оборудване

Европа

Германия изпрати в Украйна бойна техника и оборудване

20877
на 05.01.2024
Германия изпрати в Украйна бойна техника и оборудване
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Берлин изпрати на Киев 10 бронирани машини Marder, боеприпаси за танкове Leopard 2 и камиони. Това съобщи министерството на отбраната на Федерална Република Германия.

препоръчано

Новият пакет помощ от Германия включва доставки на зимни униформи, автомати MK 556 и бойни патрони калибър 115 мм. Предвидени са също така доставки на четири системи за противовъздушна отбрана IRIS-T SLM, които бяха обещани още през ноември, и системи SKYNEX.

Размерът на германската помощ за Украйна за модернизация на украинската армия за 2023 г. е около 5,4 млрд. евро. През 2022 г. за тази цел бяха отпуснати 2 млрд. евро. Общият размер на германската помощ, включващ хуманитарна, финансова и военна помощ, надхвърля 25 млрд. евро. През ноември 2023 г. германските власти заявиха, че възнамеряват да увеличат размера на помощта от 4 млрд. евро на 8 млрд. евро през 2024 г. Властите обаче все още не са постигнали съгласие по бюджета поради вътрешни фискални проблеми.

свързани новини

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК