Германия спира "Северен поток 2", ако Русия нападне Украйна

Европа

Германия спира "Северен поток 2", ако Русия нападне Украйна

10074
на 18.01.2022
Германия спира Северен поток 2, ако Русия нападне Украйна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Германия е готова да обсъди спирането на газопровода "Северен поток 2", ако Русия атакува Украйна, заяви във вторник немският канцлер Олаф Шолц, отговаряйки на нарастващия вътрешен и международен натиск на фона на струпването на руска армия по украинската граница, предаде Ройтерс.

препоръчано

"Ясно е, че ще има висока цена и че всичко ще трябва да се обсъди, ако има военна интервенция в Украйна", каза Шолц пред репортери, отговаряйки на въпрос относно "Северен поток 2" след негова среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Подобни коментари направи и германският външен министър Бербок по време на днешната визита в Москва.

От своя стана шефът на НАТО Столтенберг каза, че е поканил съюзниците от алианса и Русия на поредица от срещи в Съвета НАТО-Русия, за да обсъдят начините за подобряване на ситуацията със сигурността, след първия кръг от преговори, проведен миналата седмица в Брюксел.
Йенс Столтенберг също така посочи, че "съюзниците в НАТО имат различни възгледи по въпроса за "Северен поток 2“, когато репортери го попитаха по темата на пресконференцията му с германския канцлер Олаф Шолц.

"Съюзниците в НАТО имат различни виждания по въпроса за "Северен поток 2", но всички съюзници са единодушни относно важността на диверсификацията на източниците на доставки за енергия. По много причини - по екологични причини, но и от съображения за сигурност", добави Столтенберг.

Генералният секретар заяви, че НАТО насърчава съюзниците си да диверсифицират доставките си като част от енергийния преход и пред "значителното намаляване" на руския износ на природен газ в последно време.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК