Германската армия търси кадри в страните от ЕС

Европа

Германската армия търси кадри в страните от ЕС

4611
на 27.12.2018
Германската армия търси кадри в страните от ЕС
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Германската армия ще търси кадри в страните от ЕС, съобщи БНР. Бундесверът има нужда от медицински персонал и специалисти по информационни технологии.

препоръчано

София е реагирала въздържано на поканата. България, както и повечето страни-членки от Източна Европа са обезпокоени от намерението на Бундесвера да вербува кадри сред техните граждани. Само Чехия и Дания са реагирали положително, Франция не е отхвърлила идеята, но не е обещала и подкрепа.

Главният инспектор на германската армия Еберхард Цорн обяви, че Бундесверът има спешна нужда от медицински персонал и Ай Ти специалисти. „Търсим ги и гледаме във всички посоки, включително и към други страни от ЕС“, каза той.

Германия вече се е консултирала със страните-членки от ЕС, но повечето са реагирали въздържано. България е показала притеснението си, че заради по-високите заплати в Бундесвера е възможно да има изтичане на кадри, от които самата страна има нужда. Подобни опасения е изразила и Румъния.

В Германия живеят около 530 000 граждани на други страни от ЕС, на възраст между 18 и 30 години, които представляват потенциал за Бундесвера.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК