Герой на Русия стана лидер на "Вагнер“ по волята на Пригожин

Европа

Герой на Русия стана лидер на "Вагнер“ по волята на Пригожин

23321
на 26.08.2023
Герой на Русия стана лидер на Вагнер“ по волята на Пригожин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Антон Елизаров официално стана лидер на ЧВК “Вагнер“, сега всичко ще зависи от по-нататъшното му решение. Това написаха вагнеровци в официалния канал в Телеграм “ВАГНЕР“.

препоръчано

В предсмъртната инструкция на Пригожин още в първа точка е било указано да бъде поставен Елизаров на мястото му. Него е определил за свой наследник, информира "Труд“.

Антон Олегович Елизаров е роден през 1981 г. в Ростовска област, СССР. Руски военен, командир на отряд на ЧВК “Вагнер“. Участник в руско-украинската война, повиквателна „Лотос“. Герой на Руската федерация, Герой на ДНР, Герой на ЛНР.

През 1998 г. завършва училището „Суворов“ в Уляновск. През 2003 г. завършва Рязанското висше военновъздушно командно училище на името на армейски генерал В.Ф. Маргелов. От 2003 г. служи като командир на парашутен взвод в 7-а гвардейска въздушнодесантна дивизия.

През 2014 г. е уволнен от армията, след като е осъден от Краснодарския гарнизонен военен съд за престъпление срещу собствеността. Получава тригодишна условна присъда и заплаща глоба.

След това се присъединява към ЧВК “Вагнер“. Участвал е в руската военна операция в Сирия.

От 2016 до 2019 г. е инструктор в Централноафриканската република. През 2021 г. командва отряд от щурмови войски в Либия. От първите дни на руското нахлуване в Украйна участва в настъпленията. Ръководи щурма на град Соледар. С указ на Владимир Путин от 2022 г. за смелост и героизъм, проявени в бойните действия в Украйна, е удостоен със званието – Герой на Руската федерация.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК