Гешев: Борисов предава всички свои хора само и само за да оцелее. Обещаваше гаранции за мен и семейството ми, ако си подам оставката

Епицентър

Гешев: Борисов предава всички свои хора само и само за да оцелее. Обещаваше гаранции за мен и семейството ми, ако си подам оставката

149970
на 26.07.2023
Гешев: Борисов предава всички свои хора само и само за да оцелее. Обещаваше гаранции за мен и семейството ми, ако си подам оставката
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тези, които ме назначиха, ме отстраниха. Във ВСС е изключително силно влиянието на политическите партии. По същество ме назначиха ГЕРБ, ДПС, "Атака" и БСП. Същите хора ме отстраниха. Това заяви пред журналиста Стоян Иванов в телевизия СКАТ бившият главен прокурор Иван Гешев.

препоръчано

"Против съм овладяването на прокуратурата. По новия проект 6 човека могат да избират новия главен прокурор, тоест Народното събрание ще си избере новия главен прокурор", каза още той на въпрос за предложените конституционни промени от ППДБ.

"С Борисов имаме разминаване в ценностите - аз не предавам хората си, не лъжа. Той предава всички хора само и само за да оцелее. Него не го интересува нищо друго. Няма как с тази ценностна система ти да управляваш една европейска държава", категоричен е основателят на движение "Справедливост за България".

"Не съм имал уговорка с Борисов, преди да стана главен прокурор. Имало е очаквания, но аз съм независим човек", добави той.

"Подцених ситуацията. Не мислех, че ще се опитат да убият главен прокурор в страна от Европейския съюз. И в последствие медийната атака", призна Иван Гешев на въпрос за атентата срещу него и последващите действия.

"Моето предположение, че човекът който ми обещава гаранции за мен и семейството ми по думите на Йордан Стоев (б.а. думите на Йордан Стоев са в излезлия запис от разговора му с Иван Гешев), е Бойко Борисов", разкри бившият обвинител №1.

"Не съм давал указания на прокурора по "Барселонагейт". Имах информация още в началото на годината за предстоящия действия по делото. Според мен изтече информация за това и за това бях отстранен. Първо главният прокурор беше отстранен в самолета, после беше отстранен наблюдаващия прокурор по делото, сега чакаме центрофугата", каза Гешев.

"Моето становище според това, което внесох в Народното събрание, е, че има достатъчно доказателства за пране на пари спрямо Борисов", категоричен е бившият главен прокурор.

По делото за отравянето на Гебрев обясни, че има огромна медийна манипулация. Има обвинени лица, най-вероятно служители на ГРУ, които се издирват.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК