Гешев - спасителният пояс на отиващата си власт

КОМЕНТАРИ

Гешев - спасителният пояс на отиващата си власт

83662
на 12.04.2022
Гешев - спасителният пояс на отиващата си власт

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тази сутрин обществото стана свидетел на любопитен сценарий, в изпълнение на олигархичния кръг „Капитал“ и неговия ръководител – медийният монополист Иво Прокопиев. Какво сътвориха този път журналистите-бухалки на успелия млад мъж от годините на Костовата бандитска приватизация?

препоръчано

Много просто – като няма какво да кажеш, отваряш един след друг трите плика. А в тях както винаги има само едно име – Иван Гешев, главен прокурор на Република България. Който и по случайност ръководи една от малкото институции, все още неовладяни от задкулисието и родната мафия.

В случая трите плика се оказаха четири статии, публикувани рано сутринта едновременно в „Дневник“ – флагманът на Прокопиев, където както добре знаем той често спуска указания под формата на мейли с опорни точки до главните редактори. Дописките естествено бяха като под индиго – Гешев е виновен за всичко, – от коронавируса, през цените на горивата до войната на Украйна. Ако ВСС реши да го отстрани, то по улиците ще потекат реки от мляко, по дърветата ще порастат луканки, а парите ще започнат сами да се пълнят в джобовете на рязко обеднелия напоследък български народ.

И все пак Картаген трябва да бъде разрушен. А Гешев рязко изчегъртан. Ето и основните причини за това:

1. Правителството се свлича. На властта, ползваща се с едва 26% подкрепа от обществото спешно й трябва тема за отвличане на вниманието от ежедневно заливащите ни кризи – ценова, енергеийна, война, БНБ, готвено от премиера Петков национално предавателство по отношение на Северна Македония и т.н. И най-удобната дъвка, спасителният пояс се казва Иван Гешев. А управлението днес знаем добре е пряко инсталирано от олигарха Прокопиев. Той е заложил милиарди. И инвестицията на олигарха виси на косъм. Затова – бийте Гешев, за да спасим редник Киро.

2. Момичето на Христо Иванов за специални поръчения отново е силно неподготвена. Сигналите на Надежда Йорданова са правно нищо, тя е слаба и неуверена. Отива във ВСС като бледа ученичка, научила наизуст материята, но грам не разбираща какво говори. Нали помните онези съученици, които запъват песента веднага щом ги засечеш с логичен въпрос или съждение. Каквото на псевдо министърката и се случва постоянно. И днес медиите-бухалки на Прокопиев са се заели да помагат в поза грабвайте телата. Резултат обаче – никакъв.

3. Гешев май се оказа силно костелив орех. С една статия на ден срещу него не става. Когато нямаш аргументи и качество, залагаш на количество. Трябва четири минимум плюс платен протест на Гошо Боеца пред ВСС. Залагам смело, че другата седмица ще пробват с 10 материала сутрин и 10 вечер. Иначе няма да се получи.

В крайна сметка по-важното е друго. Днес Гешев не е тема. Никой не се вълнува от драмите на Прокопиев и неговата прислуга. Но и за съжаление рядко някой се запитва докога тези комици и аматьори ще занимават обшеството с техните мафиотски битки с прокуратурата и лично с неудобния им обвинител №1. И то във време, когато е въпрос на месеци народното недоволство да ги измете.

Обратното броене вече тече. Тик-так, тик-так...

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК