Главната редакторка на ПИК Звездомира Мастагаркова: Моите трудни въпроси към Невяна Митева. В коя България живее тя, "приятелката на Радев"...

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Главната редакторка на ПИК Звездомира Мастагаркова: Моите трудни въпроси към Невяна Митева. В коя България живее тя, "приятелката на Радев"...

365423
на 12.10.2021
Главната редакторка на ПИК Звездомира Мастагаркова: Моите трудни въпроси към Невяна Митева. В коя България живее тя, приятелката на Радев...

"В мое лице не само жените, но и всички групи в неравностойно положение ще имат не само съмишленици. Равнопоставеността на жените с мъжете, борбата с насилието над жени, накратко казано, срещу всички форми на насилие съм се борила, боря се и ще продължа да го правя и като вицепрезидент...

препоръчано

Отношенията ми с Радев са били служебни и надявам се, по-скоро приятелски. Имахме спор само за развитието на жените във ВВС." 

Това са думи на кандидатката за вицепрезидент Невяна Митева от едно пиарско и очевидно предварително написано интервю, което уж следва да е изпипано и премислено. Ако изобщо го е писала тя, защото тезите й, меко казано, озадачават поне по три линии.

Първо, ако тя е приятелка с Румен Радев или иска да бъде такава, защо изобщо се кандидатира в битка срещу него? Да беше влязла направо в Инициативния му комитет, вместо да се прави, че е негова идейна алтернатива. Тъкмо ще ни спестят 150-те милиона лева от данъците ни за избори, на които явно няма да гласуваме за промяна, а за подмяна. И ще избираме между едва ли не семейни приятели...

Щом самата тя се има за негова приятелка, няма как да му е опозиция. А и от думите й става ясно, че не е. И тук идва вторият, доста по-съществен проблем, кристализиращ вече от поредно нейно интервю. Невяна Митева явно е живяла в сериозна изолация в армейската среда и показва пълно непознаване на проблемите на българското общество днес. Защото в армията жените може и да са в неравностойно положение, но в реалния живот това отдавна не е така.

Само й напомняме, че жените начело на парламента са вече две, кметиците и министърките - безчет. Затова закъснелият й феминизъм буди само присмех. И тревожи - щом тази претендираща за будна и начетена жена не се е осведомила за най-големите проблеми в обществото ни и не си е направила труда да усети болките на народа си, какво остава за вече "закоравелите" политици. 

Изказванията й са толкова безкрайно отдалечени от пулса на деня, че е чудно къде изобщо живее Невяна Митева. 

Защото днес в България проблемите на жените са как да успеят да нахранят семейството си при галопиращите цени, пестейки дори от олиото, скочило за месец от 3 на 7 лв. Как да опазят живота на родителите си от коронавируса и да топлят децата си при ръста на тока, парното и газа. Но явно Митева е толкова далеч от реалния живот и вероятно добре обезпечена, че дори не се сеща да засегне тези теми.

Българите измират със стотици ежедневно, госпожо военен, това е битката на деня и тя е за живота не само на жените, но и на мъжете и децата! Вирусът не подбира, а липсата на адекватна грижа от правителството на Радев е предателство към народа, което би трябвало да докосне и притесни поне военен като вас.

И трето, притеснително е, че за Митева "приятелят" й Радев е сбъркал само в едно - липсата на достатъчно опции за развитие на жените във ВВС. Нима не осъжда факта, че е погазил Конституцията неколкократно? Намеси се скандално и в независимите власти парламент и съдебна система, намеси се в политиката, а за капак назначи за министър двоен гражданин и дори не признава вината си, камо ли да се извини.

За Митева, която е полковник, не е ли проблем и че един от съветниците на Радев е обвинен за шпионаж в полза на чужда държава, но Радев не просто не го уволни, ами го защитава и обяви война на държавното обвинение?!

И щом ще си говорим по женски, защо Митева не изрази позиция поне за делата, по-скоро липсата на такива, от страна на Илияна Йотова. Хайде, Радев не го напада по "приятелска" линия, но нима одобрява пълното отсъствие и тотална незаинтересованост за обществото от страна на Йотова? Така ли си представя Митева ролята на един вицепрезидент - без благотворителни и образователни инициативи, без помощ и подкрепа на нуждаещи се групи от обществото, за сметка на ярки политически заявки, каквито са напълно в разрез с този пост по Конституция?

Всички тези риторични въпроси и изводите, които произтичат от тях за личността на кандидатката, рисуват образ на наивна и незряла жена, живееща в затворен собствен свят и изразяваща се с клишета като от ученически лексикон, която с усмивка прикрива незнанието си за реалните проблеми на България, липсата на политическа култура и незаинтересованост за решаването на най-болните въпроси пред обществото ни. 

Сподели:
Бомба x
Причини да се чувствате като в капан във връзката си Причини да се чувствате като в капан във връзката си
ПИК TV x
Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО) Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това