Главният прокурор на РС Македония: Пластмасовите туби с бензин в автобуса не бяха изгорели

Акценти

Главният прокурор на РС Македония: Пластмасовите туби с бензин в автобуса не бяха изгорели

58982
на 25.11.2021
Главният прокурор на РС Македония: Пластмасовите туби с бензин в автобуса не бяха изгорели
Автор:   ПИК

В момента се вземат ДНК проби от близките на починалите, за да могат да бъдат идентифицирани жертвите. Това заяви Любомир Йовевски, главен прокурор на РСМ, във видеовръзка в студиото на Би Ти Ви.

препоръчано

Той благодари на българските власти за изказаните съчувствия и съболезнования: „Благодарност и за съчувствието на българския народ и акцията пред посолството ни“.

По думите му Борислав Сарафов проверява информацията дали в автобуса е имало туби с бензин: „Мисля, че това с тубите е спекулация и не може да се потвърди, че това е причината за инцидента“ . Относно другите автобуси се извършват проверки за документите.

„Моето впечатление е, че пластмасовите туби с бензин не бяха изгорели“, каза той. Йовевски изрази уверение, че българските власти ще се заемат със случая.

„Това беше ужасна гледка, не пожелавам на никой в живота си да види такова нещо“, заяви главният прокурор на РСМ.

Към този момент властите на Македония ще изчакат българските си колеги и тогава ще предприемат действия. Той увери, че властите в РСМ проверяват документите на фирмата превозвач. Йовевски неколкократно изрази, че се работи съвместно с българката прокуратура и българските власти.

„За да не бъде спекулация, трябва да се изчакат докладите на обвинителите в България. Вярвам, че все още българските власти имат работа, за да изяснят причините за трагедията“, обясни той. Според него все още не може да се каже дали причината е човешка греша или техническа неизправност.

Сподели:
Бомба x
Кои планети са ретроградни или как да планирате живота си през 2022 г. Кои планети са ретроградни или как да планирате живота си през 2022 г.
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV: ГЕРБ на бунт срещу опитите за екзекуция на Труд - депутати от партията на Борисов пристигнаха в редакцията на вестника (ОБНОВЕНА/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК ТV: ГЕРБ на бунт срещу опитите за екзекуция на "Труд" - депутати от партията на Борисов пристигнаха в редакцията на вестника (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
ново
Днес: 112
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това