Главният секретар на МВР призна за шест пъти увеличен мигрантски натиск

Животът днес

Главният секретар на МВР призна за шест пъти увеличен мигрантски натиск

4717
на 15.09.2021
Главният секретар на МВР призна за шест пъти увеличен мигрантски натиск
Автор:   ПИК

Шест пъти се е увеличил мигрантския поток от миналата година по южната ни граница. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров пред журналисти в село Резово.

препоръчано

"Ситуацията по южната ни граница е напрегната, но е под контрол. Привлекли сме допълнителни сили - служители на "Гранична полиция" от другите граници, сили на "Жандармерия" и сили от областните дирекции на МВР. Към момента, въпреки по-големия натиск в сравнение с 2020-а година, се справяме. На този етап не се налага включването на армията", посочи главният секретар на МВР, цитиран от "Фокус".

По думите му в сравнение с миналата година опитите за проникване на нашата територия са с 6 пъти повече. "Това важи и за броя лица, които са влезли на територията на страната", добави гл. комисар Тодоров.

Той посочи, че през следващата година предстои "Гранична полиция" да придобие нов кораб, с който да се усили патрулирането по морската ни граница.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Отлични финансови постъпления за Стрелците, Водолеите да не прекаляват с показното си поведение САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Отлични финансови постъпления за Стрелците, Водолеите да не прекаляват с показното си поведение
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Кирил Петков и Асен Василев признаха за съглашение с президента: Подкрепяме Радев за изборите (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Кирил Петков и Асен Василев признаха за съглашение с президента: Подкрепяме Радев за изборите (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това