Вход
София
Времето в София 0 o C

Главното мюфтийство в България скочи на "Шарли ебдо" заради карикатурата на Ердоган

Главното мюфтийство в България скочи на "Шарли ебдо" заради карикатурата на Ердоган

на 29.10.2020
17197
0
Главното мюфтийство в България скочи на "Шарли ебдо" заради карикатурата на Ердоган
Автор: ПИК
29.10.2020
0
17197

Корицата на последният брой на списание Шарли Ебдо удари дъното на безсрамието, дебелоочието, вулгарността и на не зачитането на човешките права и достойнство с този дързък опит на провокация. Това се казва в позиция на Главното мюфтийство в България, в която остро се осъжда последния брой на списанието, на чиято корица е нарисуван президента на Турция Реджеп Ердоган.

НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ: "Шарли ебдо" се изгаври с Ердоган (СНИМКА)

НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ: "Шарли ебдо" се изгаври с Ердоган (СНИМКА)

Турският президент Реджеп Ердоган ще украси корицата на...

на 28.10.2020

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

Свидетели сме на всичко това благодарение на окуражителните постъпки на президента Макрон, който е тръгнал по стъпките на неофашисткия начин на водене на политика и реторика.

Остро порицаваме това сатанинско списание, което антагонизира нашия свят и пречист пратеник Мухаммед (с.а.с). Мюсюлманско изповедание в България заявява своята категорична позиция против всяка проява на посегателство на религията, нейните светини и човешкото достойнствo.

След оскверняването на пратеника Мухаммед (с.а.с) с публикуваните карикатури, този път списание Шарли Ебдо e взел на прицел и президента на Република Турция господин Реджеп Таййип Ердоган. Мюсюлманско изповедание в Република България остро осъжда този отвратителен опит за разпространение на расизъм и омраза.

Така наречените карикатури са гнусни и лишени от чувство за човешко благоприличие и хуманизъм. Това е гавра с личността и достойнството на хората.

Мюсюлманско изповедание още веднъж подчертава, че свободата на словото и на печата трябва да бъдат в рамките на човешката етика и отговорност, да не погазва правата и свободите и да не накърнява другите.

Ние следва да сме чувствителни към темите, които остро погазват личността, защото това е в основата на толерантността и доброто съжителство между различните в едно общество.   

Сподели:
свързани новини
Привикаха френския посланик в турското външно заради карикатурата с Ердоган Привикаха френския посланик в турското външно заради карикатурата с Ердоган
Изпълняващият длъжността посланик на Франция в Анкара е...
на 28.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20241
архив

Пияница се събужда сутринта на една пейка в Морската градина във Варна и гледа младо момче до него. Взира се в него и след малко го пита:
- Откъде те познавам, момче?
- Тате, хайде да си ходим вече, че мама сигурно е побесняла и с точилката в ръка!

x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Не искам да чувам за проблеми със заплащането на медиците от първа линия (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x