Главчев, веднага разсекрети позицията ни за Украйна!

Акценти

Главчев, веднага разсекрети позицията ни за Украйна!

473371
на 27.06.2024
Главчев, веднага разсекрети позицията ни за Украйна!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Огромен скандал гърми около предстоящата Среща на върха на НАТО. Преди минути президентът Румен Радев обяви, че няма да води българската делегация, тъй като не е съгласен с позицията на страната ни.

препоръчано

"Държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна", се казва в прессъобщението от президентството.

ПИК научи, че въпросната рамкова позиция, с която делегацията ни ще отиде във Вашингтон на Срещата на върха на НАТО е засекретена. 

Не е ясно какво пише в позицията, тъй като очевидно тя станала достояние на много тесен кръг от хора в Министерски съвет и президентството.

Според източници на медията ни проблемни са текстове, които задължават страната ни да продължи военната помощ за Украйна.

Отказът на Радев да участва в Срещата на върха обаче предизвика сериозни притеснения какво точно е заложено в рамковата позиция и какви ангажименти страната ни ще поеме относно конфликта България-Украйна.

В тази връзка премиерът Димитър Главчев моментално трябва да разсекрети позицията и да я направи публично достояние. За да са наясно българските граждани какво точно ще свърши делегацията ни във Вашингтон.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК