Главчев от Ню Йорк: Мирът и сигурността са сериозно застрашени, Русия опитва да торпилира Пакта за бъдещето

Африка

Главчев от Ню Йорк: Мирът и сигурността са сериозно застрашени, Русия опитва да торпилира Пакта за бъдещето

46332
преди 5 часа
Главчев от Ню Йорк: Мирът и сигурността са сериозно застрашени, Русия опитва да торпилира Пакта за бъдещето
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Пактът за бъдещето е факт, въпреки опита на Русия и още няколко държави с процедурни хватки да го торпилират. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев пред медии в Ню Йорк, където участва в Срещата на върха за бъдещето. Форумът е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и правителствени ръководители от цял свят.

препоръчано

Премиерът посочи, че опитът в ключовия документ да бъде вкаран допълнителен текст за т. нар. суверенност е срещнал внушителния отпор на 143 държави и едва 7 са подкрепили.

Министър-председателят Главчев изтъкна също значението на двата анекса към Пакта за бъдещето – Декларацията за бъдещите поколения и Глобалния цифров договор. В тях се отделя специално внимание на създаването на възможности за благоденствие на младите хора и на използването на потенциала на дигиталните технологии за целите на мира и развитието.

Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения на базата на мира и сигурността, изтъкна Главчев. Според премиера обаче е важно колкото може повече държави да се обединят, защото мирът и сигурността в момента са сериозно застрашени. Много се промени средата в този аспект, добави министър-председателят.

Премиерът Димитър Главчев поздрави българските граждани по случай Деня на независимостта и отправи послание за свобода, независимост и обединение. Смятам, че и политиците трябва да работят в тази посока, заяви още министър-председателят.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК