Главчев подписва важни енергийни договори

Икономика

Главчев подписва важни енергийни договори

13480
на 06.06.2024
Главчев подписва важни енергийни договори
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Служебният премиер Димитър Главчев и енергийният министър Владимир Малинов ще подпишат два договора, с които ще се постави начало на реализацията на така наречения Вертикален газов коридор.

препоръчано

С подписването на документите започва проектирането и изграждането на част от необходимата газопреносна инфраструктура от Кулата до Кресна и от Рупча до Ветрино.

Тя ще осигури увеличаване на капацитета за пренос на природен газ в посока от Гърция към България и от България към Румъния, информира Нова телевизия.

Споразуменията ще бъдат подписани между газопреносния оператор “Булгартрансгаз“ и определените изпълнители – консорциуми между български и американски компании.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК