Главчев проговори от Вашингтон за редовния кабинет, за парите за Украйна и пращаме ли войски на фронта (ОБНОВЕНА)

Акценти

Главчев проговори от Вашингтон за редовния кабинет, за парите за Украйна и пращаме ли войски на фронта (ОБНОВЕНА)

113844
на 09.07.2024
Главчев проговори от Вашингтон за редовния кабинет, за парите за Украйна и пращаме ли войски на фронта (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Служебният министър-председател Димитър Главчев обяви, че няма нищо изненадващо в позицията на България на срещата на върха на НАТО. Припомняме, че премиерът е във Вашингтон.

препоръчано

"Позицията е плод на 7 решения на НС. Позицията е ясна, няма да излизаме извън рамките на решенията на НС, няма да пращаме български войски в Украйна. Прословутите 80 милиона са политически ангажимент и те нямат юридическо-обвързващ характер", обяви той.

Премиерът обясни, че сумата зависи от размера на БВП от всяка една страна-съюзник. По думите му трябва да се даде ясен политически сигнал, че всяка държава-членка поддържа това, което е казала и да участва съразмерно на своя БВП.

"Тези средства няма как да бъдат отпуснати, ако няма решение на парламента, на която и да е държава-членка от НАТО", поясни той.

Съставянето на редовно правителство е изцяло в ръцете на политическите партии. Аз от самото начало казвам, че няма нищо по-хубаво от това да имаме редовно правителство. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев.

Най-добре беше да е и с първия мандат, защото казах, че най-малко време ще отнеме. За мен е добре да положат усилия и да се опитат да съставят правителство с втория или третия мандат. Задължително е да редовно правителство с проевропейска и проатлантическа насоченост, посочи Главчев.

Той не коментира напрежението около ДПС. "Не мога да коментирам ситуацията, в която и да е политическа партия", обясни Главчев. 

Димитър Главчев потвърди, че е готов отново да бъде служебен премиер. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК