Главчев разпореди проверки в театрите в Разград и Смолян

Животът днес

Главчев разпореди проверки в театрите в Разград и Смолян

9069
преди 6 часа
Главчев разпореди проверки в театрите в Разград и Смолян
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на Инспектората към Министерския съвет да провери незабавно дейността на длъжностните лица, които осъществяват контрол върху дейността на държавните културни институти, за които излезе информация за фрапантни финансови злоупотреби с публични средства.

препоръчано

Става въпрос за театрално-музикален и филхармоничен център в Разград и Родопски драматичен театър - Смолян. Това стана ясно по време на среща на премиера Димитър Главчев с министъра на културата Найден Тодоров.  

Шефът на Смолянския театър обвинен в присвояване на 580 000 лева, пуснаха го под гаранция срещу 15 000 лв. 

Припомняме, по рано днес от Окръжна прокуратура-Пловдив съобщиха, че директорът на Родопския драматичен театър в Смолян Румен Бечев е обвинен в присвояване на 580 000 лева. 

Схемата е започнала да действа най-напред в Смолян, а след това в Разград. От август до 25 септември т.г. назначени хора в Родопския драматичен театър са 41 души. Те са получавали допълнително материално стимулиране от около 14 000 лева на ден, докато в Разград то е било 25 000 лева, като там новоназначените лица съща са 41.

Обвинението е за престъпление, извършено през август и септември. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Георги Харизанов с анализ за предизборните битки и изхода от вота: Борисов може да направи само евроатлантическо правителство с ППДБ, Пеевски и донякъде ИТН (ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Георги Харизанов с анализ за предизборните битки и изхода от вота: Борисов може да направи само евроатлантическо правителство с ППДБ, Пеевски и донякъде ИТН (ВИДЕО)
ново
Днес: 98
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК