ГЛАСЪТ НА ЕКСПЕРТА: Д-р Аспарух Илиев разби нелепите твърдения на антиваксърите: Мантра е, че ваксините не са тествани

Акценти

ГЛАСЪТ НА ЕКСПЕРТА: Д-р Аспарух Илиев разби нелепите твърдения на антиваксърите: Мантра е, че ваксините не са тествани

40827
преди 22 часа
ГЛАСЪТ НА ЕКСПЕРТА: Д-р Аспарух Илиев разби нелепите твърдения на антиваксърите: Мантра е, че ваксините не са тествани
Автор:   ПИК

Че Ковид е лек грип и няма странични ефекти, ваксините са непроверени - това са ненаучни интерпретации. Мантра е, че ваксините за Ковид не са проверени и не са тествани. Напротив, те започват да се създават още през 2002 г. за SARS - братчето на Ковид. В периода 2019 г. завършва 5-годишният период на одобрение на ваксината. Имаме шанса да знам толкова много за ваксините, че трябва да се адаптира, леко да се коригира, имаме много дълго тестване. Това заяви за "България он еър“ д-р Аспарух Илиев, ръководител на инфекциозна лаборатория в Берн.

препоръчано

"Когато говорим за филтриране на информация, това е все пак вид цензура. Държавата трябва да оборва грешните стратегии. Никога не поставиха едно лице да казва - това е грешно, това е вярно. Пример - Ангела Меркел се показваше навсякъде и казваше кое е грешно и кое е правилно. Тези, които разпространяват грешна информация, ненаучна, БЛС трябва да се сезира. Морето от информация е проблем",  категоричен е медикът.

Той коментира и предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев за задължителна ваксинация за социалните и здравните работници, като посочи, че доскоро е бил против, но с оглед на Делта варианта нещата се променят.

"Има един момент, в който дискусия може да се провежда, но в един момент държавата трябва да действа", подчерта д-р Илиев.

Той изрази и своите опасени, че мерките в училищата няма да се спазват. "Смятам, че и децата не трябва задължително да бъдат ваксинирани, но е препоръчително", посочи специалистът.

България е един негативен пример за страните от ЕС и ще бъдем сочени като такъв, отбеляза още експертът.

Според д-р Илиев ни чака тежка вълна и претоварване на здравната система.

"Имунитетът има своят сила, но има и своята ширина - ваксините са много по-широки като диапазон. Ще имаме пик на заболеваемостта, моята молба е да се следи броят на починалите. Ще има претоварване на здравната система", подчерта д-р Аспарух Илиев.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 305
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това