Глас от БСП за оставката на Цветанов: Правосъдието на Борисов е категорично

Политика

Глас от БСП за оставката на Цветанов: Правосъдието на Борисов е категорично

28342
на 30.05.2019
Глас от БСП за оставката на Цветанов: Правосъдието на Борисов е категорично
Автор:   ПИК

Парламентаризмът и работата на народните представители не може да влезе в коловоза на “загубили тренинг“. Предстои ние да се върнем на полето на парламентарния живот и да обсъдим проблемите на управлението на държавата именно на тази плоскост“. Това каза пред БНР депутатът от БСП и член на Националния съвет на партията Красимир Янков в коментар към завръщането на левицата в парламента.

препоръчано

“Сега се очаква от БСП отново да бъде коректив на управлението и да прави своите предложения за начина, по който трябва да се управлява държавата“, посочи още той.

Грешка ли беше дългото отсъствие на БСП от парламента: “Ръководството на БСП не прави оценка и не анализира добрите и лошите страни от това решение. Аз смятам, че в началото силният политически акт след скандалните промени в Изборния кодекс дадоха своя ефект, получиха и веднага реакция от нашия опонент - управляващата партия ГЕРБ, лично от Бойко Борисов, и то за по-малко от 24 часа. Но след налагането на ветото от президента се обезсмисли бягството от дебата в пленарна зала. Моят призив точно тогава беше БСП да преразгледа решението си с оглед на обстоятелствата“.

В интервю за предаването “12+3“ по програма “Хоризонт“ Янков коментира и оставката на Цветан Цветанов от ръководните позиции в партия ГЕРБ: “Оставката на Цветан Цветанов не ме изненадва. Борисов обяви, че ще изчисти партията и това е неговият сценарий“.

Красимир Янков допълни: “Правосъдието, което раздава Борисов, е категорично и в случая очаквано. Започва от Цветан Цветанов, предстои изчистването, както той го разбира, и на други влиятелни политически лица от неговата партия, но това е, за да оцелее ГЕРБ, за да оцелее Бойко Борисов“.

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това