Глас от Канада: САЩ не са в състояние да се конкурират с Русия и Китай едновременно

Европа

Глас от Канада: САЩ не са в състояние да се конкурират с Русия и Китай едновременно

3089
на 17.05.2021
Глас от Канада: САЩ не са в състояние да се конкурират с Русия и Китай едновременно
Автор:   ПИК

САЩ вече не са в състояние да се конкурират с Русия и Китай едновременно, поради което можем да говорим за формирането на триполюсен свят. Това мнение сподели историкът и преподавател от университета в Монреал Самир Сол.

препоръчано

Както отбелязва историкът, въпреки опитите на САЩ да се противопоставят на нарастващото влияние на Китай, Пекин отдавна се е превърнал в двигател на световната икономика и е станал водещ партньор на десетки държави. Това, според Сол, поставя американците в неблагоприятна светлина, тъй като те нямат какво да предложат освен статуквото.

В същото време Русия, отхвърлена от Запада, намира все повече и повече предимства в укрепването на сътрудничеството и сближаването с Поднебесната империя, което според автора внушава на САЩ страха от формирането на по-голяма Евразия, което ще сложи край на американското господство.

Според експерта, неспособността на Вашингтон да устои едновременно на двете сили дава възможност да се утвърди краят на еднополюсния свят, уточнява "Фокус".

Сол заключава, че през следващите няколко години Москва и Пекин едва ли ще направят услуга на САЩ и ще решат да се разделят. Напротив, именно триъгълната конфигурация ще определи реда на световната арена, както и ще подчини развитието на събитията в Близкия Изток, Европа и други региони в света на нейната логика.

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
БУРЯ УДАРИ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ: Градушка и силен вятър брулят в района на Гео Милев и Лозенец (ВИДЕО) БУРЯ УДАРИ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ: Градушка и силен вятър брулят в района на "Гео Милев" и "Лозенец" (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това