Гледат мерките на притежателите на радиоактивния америций

Темида

Гледат мерките на притежателите на радиоактивния америций

5972
преди 4 часа
Гледат мерките на притежателите на радиоактивния америций
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Следобед  Пловдивският  Окръжен съд ще се произнесе по искането на прокуратурата за постоянно задържане в ареста на арестуваните с голямо количество от опасния радиоактивен елемент америций. При съвместна акция на няколко специални служби преди дни на четири адреса в пловдивско бяха открити общо 80 плочки америций.

препоръчано

Първоначално бяха задържани двама души, а вчера стана ясно, че е арестуван и трети човек.

Вътрешният министър Атанас Илков обяви, че няма нови открити количества от радиоактивния елемент, а операцията е предотвратила сделка с намерените количества.

"В момента, в който ние получихме информация, че те притежават и съхраняват такова опасно вещество, те бяха непрекъснато под наш контрол, така че нямаше как да допуснем от това количество, което задържахме, част от него да бъде изнесено и реализирано някъде в друга посока" – разказа министърът. Той обаче отказа да коментира дали  заловените  мъже са хванати в момент на сделка:

"Не бих си позволил да коментирам подобни факти и обстоятелства, защото нямаме разрешение от наблюдаващия прокурор и не следва да излагаме на риск по-нататъшните наши действия" – обясни Атанас Илков.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 53
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК