Глоба от 340 британски лири ще плати българин, шофирал без колан в Англия

Темида

Глоба от 340 британски лири ще плати българин, шофирал без колан в Англия

11480
на 04.07.2018
Глоба от 340 британски лири ще плати българин, шофирал без колан в Англия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Окръжен съд - Добрич е признал финансова санкция, наложена в Англия на мъж от Добрич за това, че през май 2017 г. е шофирал без предпазен колан. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Добрич.

препоръчано

Нарушението било извършено в района на град Грейс, област Есекс, където мъжът управлявал лек автомобил с добричка регистрация без да спази задължителното изискване за поставяне на предпазни колани в моторните превозни средства. За извършеното деяние 32-годишният М.И. е бил глобен от компетентните органи в Обединено кралство - Англия и Уелс. Със съдебно решение, постановено на 1 ноември 2017 г., на българския гражданин е била наложена санкция в общ размер 340 британски лири.

Сумата включва глоба от 220 лири, 90 лири за направените разходи по съдебното и административно производство, както и определените със същото решение 30 лири към обществен фонд или организация за подпомагане на жертвите. Производството в Окръжния съд е образувано въз основа на изпратено удостоверение, обосновано с Рамково решение на Съвета, относно прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави членки на Европейския съюз.

Съдебният състав е преценил, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената глоба и мъжът трябва да плати 760,98 лв., равностойни на 340 британски лири по курса на БНБ към датата на постановяване на решението за санкцията. В съдебната зала санкционираният български гражданин е заявил, че знае за извършеното нарушение и желае да плати наложената му глоба. Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува: Вече е ясно, че нито Денков, нито Василев и Петков стават за премиери и министри (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува: Вече е ясно, че нито Денков, нито Василев и Петков стават за премиери и министри (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 119
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК