Глобиха германски политик, използвал нацистки лозунг

Европа

Глобиха германски политик, използвал нацистки лозунг

11537
на 15.05.2024
Глобиха германски политик, използвал нацистки лозунг
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Един от изявените представители на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" Бьорн Хьоке беше глобен за използване на забранен нацистки лозунг, пoстанови  окръжен съд, предаде БТА като се позова на ДПА.

препоръчано

В мотивите си окръжният съд в източния германски град Хале посочи, че налага наказанието срещу Хьоке на основание употреба на символика на противоконституционни и терористични организации.

Петдесет и две годишният политик трябва да заплати сумата от 13 000 евро, постанови съдът.

Прокуратурата обвини Хьоке, че лидерът на регионалната организация на "Алтернатива за Германия" в провинция Тюрингия, съзнателно е използвал лозунг на СА (Sturmabteilung, Щурмовите отряди на Хитлер) - паравоенна организация, по-известна като "кафявите ризи".

Политикът, който е бивш учител по история, отрича да е използвал лозунга целенасочено.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК